Најновије

КИМ ЈЕ ПОВРЕЂЕН ПРИЛИКОМ ЛАНСИРАЊА РАКЕТЕ: Бегунац из Северне Кореје открива шта се десило са вођом

"Могуће је да се севернокорејски лидер Ким Џонг Ун повредио током лансирања ракете, што би објаснило његово мистериозно одсуство, каже бивши званичник владајуће Радничке партије Ли Џеонг Хо", који је пребегао из Северне Кореје.

Ким Џонг Ун (Фото: flickr. com)

- Кима није било у извештајима о тестирању, а изостале су и фотографије лансирања ракета и тренинга борбених авиона, што указује на могућност неочекиваног инцидента који је могао да буде узрокован отпацима или ватром - рекао је бивши севернокорејски званичник, додајући да тестови нису могли да буду спроведени без Кимовог одобрења.

Он је одбацио могућност да је Ким "у стању вегетације", након извештаја да је у критичном стању због неуспешне операције на срцу.

Прецизирао је да није вероватно да су тачне информације да је Ким лечен у болници Маунт Мајохајанг, јер су његови лекари у Пјонгјангу.

Од прошле недеље светски медији пишу како је здравствено стање Ким Џонг Уна нарушено, а многи су спекулисали и да ли је жив.

Последњих дана појавиле су се информације да је Ким био подвргнут кардиоваскуларној операцији и да је после ње у "вегетативном стању", али те информације нису званично потврђене.

На друштвеној мрежи "Веибо" појавила се и фотографија на којој је Ким у стакленом ковчегу, али није потврђено да ли је она аутентична или монтирана.

Севернокорејски лидер није виђен у јавности од 11. априла, када је одржао састанак политичког бироа Централног комитета Радничке партије Кореје.

Указује се и на то да није присуствовао церемонији 15. априла, када се обележава рођендан његовог деде Ким Ил Сунга, оснивача Северне Кореје.

Амерички војници почели мистериозно да нестају по Сирији! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА