Најновије

Почела акција "добровољног" одрицања од имагинарних 100 евра

У Србији је, слањем СМС-ова, почела очигедно широко замишљена акција одрицања од обећаних 100 евра. Како је председник Вучић, (уосталом противуставно - не бави се он парама у овој земљи, него Влада), очигедно пожурио да обећа гладном народу да ће му поделити више од пола милијарде евра, сад се из те јаме ваља вадити

Илустрација (Фото: Pixabay)

Пошто велики Вођа ни за шта не сме да буде крив, а камоли глуп, народ је остао једина мета која на себе треба да прими сву погрешност ове најаве.

Зато је неко, а претпоставља се да је то СНС, почео да шаље поруке по јавним предузећима и установама, којима обавезује директоре да почну да врше притисак на запослене не би ли се јавно одрекли неког свог имагинарног права на обећаних 100 евра.

Нико није силом терао Вучића да обећа немогуће, нити би био смак света да он призна своју велику грешку, али, од тога нема ништа, пред изборе, на које, узгред, Вучић излази пре свега сам против себе.

У СМС-у којим се од народа тражи добровољно учешће у овој лакрдији, дат је и рок - до понедељка директори морају својима да доставе спискове заинтересованих да се одрекну 100 евра, и то по могућности оверене потписом!

Овај „допис“ врви од нелогичности, нетачностии и безобразлука, али јасно показује у ком правцу се крећу ствари - помогните сад кад је најтеже?

А кад је то најтеже - кад се Вучић превари па не може да испуни оно што је обећао?

Тако да политички проблем који је Вучић сам себи направио сада изненада постаје општи, дакле државни проблем.

Па каже, ако паре остану држави то је гарант да ће оне бити утрошене тамо где је напотребније.

То је истина, али зато и постоје избори - гласамо, онај са највише гласова троши наше паре тамо где је најпоребније.

Не одричемо се ми имагинарних 100 евра да помогнемо држву, него да Вучића вадимо из рупе у коју је сам скочио, дајући и овога пута, као и обично, само празна обећања.

Можда су у праву они који кажу да је то наш новац, и тек ако се одрекнемо тих 100 евра, тај новац ће постати не државни, него њихов.

Ко ће, наиме, контролисати колико се људи одрекло права на имагинарних 100 евра, они који и треба да дају тај новац али немају за све?

Још ће о овоме бити приче, наравно, али, већ сада је јасно са ким ова држава има посла.

Коме је јасно. Коме није, биће.

Како власт уцењује грађане сазнајте ОВДЕ.

Извор: infovranjske.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА