Најновије

МИТРОВИЋЕВА ДРЖАВА: „Одакле дозвола власнику Пинка да слети у војну касарну?“

Један од коментара на Данасов текст насловљен у форми питања „Одакле дозвола власнику Пинка да слети у војну касарну?“ гласио је – Па свашта и ви питате. Ово је Митровићева држава.

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Пише: Редакција Данаса

Тако би, укратко, и могло да се опише друштво у којем власник телевизије са националном фреквенцијом годинама, несметано, обмањује јавност ширећи неистине и клевете, и пласирајући лажи преко програма против свих који му се замере.

Прецизније, према онима који се замере власти. Било којој власти, јер Жељко Митровић је пријатељ сви власти од 90-их, па наовамо. Самим тим је и државни пријатељ.

Међутим, Митровић је тек са актуелном влашћу доживео свој врхунац.

Програм његове телевизије никада није био толико застрашује дискриминаторски, па и опасан по све оне који се нађу на тапету Пинкових информативних емисија.

Регулаторно тело за електронске медије жмури на многобројна кршења закона и етичких стандарда професије. Сулудо би било очекивати било какву реакцију представника власти, када су они свакодневни гости ове телевизије, делом и креатори програма јер без икакве задршке износе неистине и вређају не само политичке неистомишљенике већ и сваког ко се усуди да каже неку критичку реч против владајуће врхушке, на челу са председником Србије Александром Вучићем.

Овакој држави је стога потребан један баш овакав Жељко Митровић. Међутим, његово деловање постаје све погубније по здравље људи, јер је узео активну улогу у борби против корона вируса.

Његове медицинске теорије изнете на друштвеним мрежама о томе како би он успео да победи вирус одређеном фреквенцијом, само када би му неко дао узорак, чак су биле и смешне.

Потом је отишао корак даље и у програму свакодневно пропагирао озонирање крви, што су бројни стручњаци (не из кризног штаба нити из врха СНС-а) јавно осудили истичући да власник Пинка пропагира неутемељене научне методе, односно надрилекарство. Онда је Митровић постао хуманитарац, делећи заштитну опрему широм Србије.

То би било похвално да није рађено у сврху сопствене промоције. Свака информативна емисија ТВ Пинка имала је бар десетоминутни прилог о томе како њен власник поклања маске и визире, притом „учећи“ здравствене раднике како се користе.

Деградирајуће за медицинску струку. Врхунац његових хуманитарних активности је било слетање приватним авионом у војну касарну, мимо свих процеса и процедура. Војни синдикат се с правом запитао, односно упитао председника Вучића – Докле? Одговор није добио, али им је зато Митровић поручио да су „лудаци“ и да је тек почео. И верујемо да јесте.

Овде није проблем Жељко Митровић као такав.

Проблем је држава која му допушта да ради све оно што је у уређеним друштвима незамисливо. Докле? Док једног дана и ми не постанемо уређена држава.

Прочитајте ОВДЕ  да ли је корона порез за богате?

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА