Најновије

СРПСКА ЈУЖНА ПОКРАЈИНА У КАНЏАМА КОРОНЕ: КФОР потврдио да има заражених, али не број и националност!

Мисија Кфора потврдила је за гласило на српском језику Јединство да у њиховим базама на КиМ има заражених корона вирусом, али одбијају да саопште њихов број и националну припадност.

КФОР (Фото: Јутјуб)

- Политика Кфора је да не објављује бројеве и националности. Међутим, позитивни случајеви се лече у објектима Кфора, а затим се евакуишу - одговорено је листу из те мисије.

На питање да ли је обавезно ношење маски и рукавица у базама Кфора, из те војне мисије кажу да су они од почетка пандемије предузели оштре превентивне мере за спречавање ширење вируса, укључујући ношење маски и рукавица у свим потребним случајевима.

Наводе и да Кфор има могућности, али да на утврђивању позитивних на корона вирус уско координирају са косовским институцијама.

Главне базе Кфора на КиМ су у Приштини, кампу Кфора поред Приштине, где борави око 800 војника из више земаља, затим Пећи и у Урошевцу.

Јединство пише да су, од 90 заражених Албанаца у Урошевцу, 86 радници америчке базе Бондстил или чланови њихових породица, укључујући и бебу од 10 месеци.

То је, наводи се, званично је потврдила општина Урошевац 21. априла.

Из те општине је саопштено и да су два Албанца који су радили као возачи у Бондстилу преминули од короне вируса.

Наводи се да је закључно са јучерасњим даном заражено седам војника Кфора, што су потврдила министарства одбране земаља које имају војнике на КиМ.

Ђукановић обећао Ватикану православне светиње са Цетиња? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА