Најновије

КРИЗНИ ШТАБ НА КОСОВУ ПРОГЛАСИО: Северна Митровица и Звечан под карантином

Кризни штабови Северне Митровице и Звечана одлучили су да прогласе те две општине територијама које су под карантином.

Косовска Митровица (Фото: Јутјуб)

Олука о увођењу карантина ступила је на снагу данас, у 18 часова, саопштио је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић који је потписао одлуку.

Како се напомиње у саопштењу, увођење карантина значи да ниједан грађанин не може напустити или ући у то подручје, осим у случају медицинске потребе, производње, продаје и снабдевања најосновнији намирницама.

Карантин је, како је рекао Ракић, уведен на основу предлога епидемиолога, надлежних здравствених институција, Института за јавно здравље и министарства здравља, а због појаве нових случајева инфицираних коронавирусом.

Ракић је навео да је омогућено слободно кретање руководству и основном административном особљу из сектора као што су здравство, безбедност и администрација Општине, и Кризни штаб са потребним службама.

Како је додао, омогућено је слободно кретање за економске оператере у сврху осигурања ланца снабдевања основним средствима грађана и институција.

Подсетио је да су забрањени и отворени и затворени скупови у свим срединама – приватним и јавним, осим када је то неопходно за обављање радних задатака превенције и сузбијање пандемије, где је допуштена социјална дистанца од два метра.

Ракић је рекао да ће особе за које се потврди да су позитивне на коронавирус бити упућиване у привремени смештај, односно Студентски центар у Северној Митровици, док ће се за специфичне случајеве предузети додатне мере.

На Косову и Метохији заражене су 144 особе, међу којима су две преминуле.

У срединама настањеним Србима 18 је заражених, највише са севера Косова, одакле је и једна преминула особа.

Северна Митровица је жариште вируса.

Како је Марко Милачић оголио Мила Ђукановића, сазнајте ОВДЕ!

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА