Најновије

ПОЧИЊЕ ЧИШЋЕЊЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА ШТАРК АРЕНЕ: Сутра опремање са 1.500 кревета за пријем оболелих!

Паковање пакета за пензионере у Штарк арени биће завршено данас до 12 сати када ће почети њено чишћење и дезинфекција, а сутра ујутру хала ће бити предата војсци како би била претворена у привремену болницу за лечење заражених корона вирусом.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Како је пецизирао заменик градоначелника Београда Горан Весић, та привремена болница имаће око 1.500 кревета.

Он је појаснио да ће паковање пакета у Штарк арени за пензионере чије су пензије мање од 30.000 динара бити завршено данас до подне када ће, каже, почети њено чишћење, а потом и дезинфекција.

- Сутра ујутру ћемо арену предати војсци, како би била претворена у привремену болницу - рекао је Весић.

Подсетио је да то неће бити једина таква болница у Београду и навео да привремена болница на Сајму већ ради, да је спортска дворана "Ранко Жеравица" на Новом Београду спремна, те да су кревети за оболеле од корона вируса постављени и у хали "Александар Николић".

- Остало је да се припреми и привремена болница у арени која ће имати око 1.500 кревета. Од сутра ујутру војска ће почети да поставља кревете и ми ћемо бити спремни да и та привремена болница буде стављена у функцију, уколико за тим буде било потребе - рекао је Весић.

Како је поручио, да ли ће те болнице бити пуне или не зависи од тога да ли ћемо се придржавати мера које је донела Влада Србије и савета епидемиолога.

- Уколико будемо дисциплиновани, нећемо имати потребе за овим болницама. Оне се отварају само у најдрастичнијем случају, али ми као одговорна држава морамо да будемо спремни и на то - рекао је Весић и поручио грађанима да поштују донете мере.

Како је додао, уколико будемо дисциплиновани и останемо код куће лакше ћемо се изборити са овом пошасти и брже изаћи из кризе у којој се налази цео свет, па и Србија.

Власт ужива у диктатури коју су завели под изговором пандемије и ванредног стања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА