Најновије

СНАЖНА ПОРУКА ИМУНОЛОГА ЈАНКОВИЋА: Ево зашто су наредне две недеље кључне у борби против короне!

Имунолог Срђа Јанковић рекао је да данашње бројке о оболелима и умрлима у Србији говоре саме за себе и додаје да су епидемиолози знали да је пораст броја оболелих неминован у овој фази.

Имунолог Срђа Јанковић (Фото: Јутјуб)

Знали смо да исход може бити и овакав јер нисмо сви заједно били ригорозни нарочито прошлог викенда, колико смо се надали да ћемо бити - рекао је Јанковић  напомињући да то није критика нити оптужба.

Он је рекао да од свих нас зависи да ли ће пораст бити овако стрм и да је то главна порука.

Јанковић је рекао да сви стручњаци, представници власти и сам председник говоре, а то је да не може да се говори о неодговорности једне апсолутне мањине, а да претходно не поменемо огромну одговорност, залагање и солидарност већине.

-Само желимо да подстакнемо оне који нису препознали опсаност, да сви до последњег препознамо опасност и надам се да смо данас можда то успели, да данас можда више нема никога ко не препознаје опасност, ако је тако, онда ћемо успети да се много строже придржавамо прописаних мера -истакао је он и додао ако је тако онда број онда ни успон неће бити тако стрм.

Како каже, две наредне недеље су кључне и наглашава, да ће тада моћи да се види колико је успон стварно стрм.

-Моћићемо да се понадамо и да је ово нека осцилација, али оно што је пре свега важно да није нешто што је предодређено како ће тећи - истакао је Јанковић.

Како објашњава, ако вирус од некога ко је оболео не стигне до неког другог, онда тог вируса више нема, ако то учинимо са свим вирусом који је међу нама онда га више неће бити.

Отац и син добили две године затвора због кршења изолације! Више о томе ОВДЕ!

Извор: pink.rs

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА