Најновије

СТЕФАНОВИЋ НAРЕДИО: Сва полиција на улицама за викенд широм Србије! Имаће само један задатак!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће полиција наредних дана оштро и ригорозно кажњавати кршење полицијског часа, најављујући да ће сви одреди полиције, од саобраћајне до посебних јединица, бити на пунктовима како би се контролисало поштовање мера и уредби Владе.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

“Желимо да покажемо онима који су дисциплиновани и који поштују мере да због тога нису глупи, већ чувају свој живот и животе других, да лекари не морају да раде по 22 сата зато што је неко био недисциплинован”, рекао је Стефановић.

На питање о хапшењу новинарке Ане Лалић, Стефановић је рекао да не може да говори о тужилачком делу посла, ни да се меша у истрагу, али додаје да је Лалић својим објавама које су, како он тврди, биле "апсолутно нетачне" оптужила КЦ Војводине да лекари раде без заштитне опреме.

“Потпуно је јасно да вест није имала за циљ да прикаже истину. Не желим ја да квалификујем дело, али верујем да ће бити уношење страха, панике, узбуњивање јавности”, рекао је Стефановић.

“Неће бити новинари хапшени, али их молимо да провере своје изворе информације, Нека објављују шта желе, али само нека провере. Нисте ништа помогли лекарима ако објавите лажне информације”, рекао је Стефановић.

“Саветујем опрез, шири се много лажних вести у оваквим временима”, упозорио је он.

Стефановић је рекао да жене које су угрожене породичним насиљем не треба да се устручавају да се обрате полицији само зато што је полицијски час.

Према његовим речима, донета су нека нова решења када је реч о санкционисању породичног насиља, али о њима још не може да говори.

Стефановић је истакао и да верује да су многи од криминалаца поверовали да је полиција заузета провером људи у самоизолацији и да не може да ради свој посао, али је истакао да Криминалистичка полиција ради свој део посла.

Прочитајте ОВДЕ шта је америчка војска донирала Србији.

Извор: ТВ Прва/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА