Најновије

ТУРСКА АГРЕСИЈА НА СИРИЈУ: Милитанти кренули у жесток напад на војску! Има мртвих!

Група милитаната подржаних од Турске из такозване „Сиријске националне армије“ (СНА) започела је у четвртак напад на положаје Сиријске арапске војске (ССП) на североистоку Сирије.

Милитанти у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према извештајима са овог фронта, СНА је лансирала неколико артиљеријских граната према положајима сиријске војске у округу Тал Тамр, у покрајини Ал Хасака.

Као резултат овог напада, сиријска арапска војска претрпела је неколико жртава, укључујући једног мртвог војника.

Сиријска арапска војска тек треба да одговори на ову последњу провокацију милитаната које подржавају Турци; међутим, они обично реагују касније током дана, када Руски центар за помирење даје зелено светло за напад након овог кршења.

Док су све очи упрте у ситуацију на северозападу Сирије, сукоби и даље трају у североисточном делу земље, посебно у близини линија фронта ССП-а и СНР-а.

Даље, СНР наставља с нападима на Сиријске демократске снаге (СДФ), што такође представља кршење споразума о прекиду ватре с краја прошле године.

Милитанти које подржавају Турци користили су своје присуство на североистоку Сирије да врше терор над народом Ал Хасаке, јер су већ у неколико наврата прекинули снабдевање водом људи у административном главном граду и околним областима.

Убијен бивши сиријски министар у Идлибу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА