Најновије

ДА ЛИ СЕ "ФРИЗИРАЈУ" ПОДАЦИ: Колико је људи умрло баш од короне? У међувремену појавио се нови "кавасаки" који напада децу! (ВИДЕО)

Колико је људи умрло баш од короне? Да ли се подаци фризирају, као у осталим земљама или то није случај? На ову тему али и мрежним нападом на Србију, разговарано је са Слободаном Стојчевићем, аутором књиге "Мрежни рат", Радетом Панићем, председником Синдиката лекара и фармацеута Србије и Мајом Лукач, историчарком, која се дотакла ми актуелне ситуације у Француској. Водитељ је била Нада Грујић.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Пре неколико месеци донет је закон на који се мења начин рефенердума у Србији. У Црној гори су рекли да су имали храбрости да не признају народну вољу у вези са приступањем НАТО пакту, као и отцепљењу од Србије, слично су рекли у Македонији, а то ће се десити и у Србији када се буде гласало о промени Устава и Косову. Испоставиће се да не мора да буде већина, и само ће да нам саопште, рећи ће што нисте реаговали где су били Ђилас и Обрадовић. не треба гледати вести које се данас појављују, већ оно што се дешавало јуче. У којој мери ће то утицати на мрежни рат јер се мења однос снага и највише је сада проблема на страни хиперагресора САД који имају проблем и питање је колико ће још имати у месецима који долазе. То је добра вест јер ће мање финасирати мрежне нападе на Србију, рекао је Стојчевић.

Раде Панић истиче да подаци са терена доказују да је стварност огољена. Статистика која се износи је веома проблематична и може да се фризира онако како неком одговара.

- Коначне податке ћемо имати тек када све прође а када ће проћи ко зна, и ја као лекар имам недоумице. У свакој земљи имамо другачије сценарије. Србија је дуго била без оболелих пацијената, статистика је јако лоша, стигли смо до незамисливог броја тестова који се раде. Нисмо могли да одшколујемо кадар који би радио на њима, поставља се питање шта и како се тестира, а одговора нема. Основано сумњамо да нешто није како треба и да се доста тога скрива. Да ли су сви преминули вођени као да су преминули од короне? Чињеница је да не би могло и смело да буде евидентирано да је неко преминуо од короне а да није потврдјено да је он и оболео од тога. Не може онај који није био заражен од короне да буде евидентиран да је преминуо од Ковида 19. Имамо много лажних негативних резултата, али и лажних позитивних резултата поставља се каква се статистика води. Поставља се питање какве тестове имамо који је квалитет и колико су стручни они који раде тестове, попут да ли стоматолошка сестра која дође у кућну посету, може да уради тест који је из кине. Да ли смо били адекватно обучени да радимо са опремом која је дошла из Кине? Најважније у свему је да ли људи знају како се правилно користе маске и рукавице.

- Доктор Дидије Раул остаје при својој тези да има лек против короне, може се очекивати да га избаце из Коморе, води се велика хајка у Француској. Влада има три своје вакцине а он има своју и не жели да призна ни једну другу коју намеће Макрон и његова влада. Не жели било шта да ради са њима, окренуо се свом раду. Ситуација је таква да је сада 170 хиљаде заражених, 25 хиљаде умрлих, заједно са домовима старих, а спекулише се да је око 9 хиљада људи сакривено да су умрли, да не желе да прикажу тај број, има око 47 хиљада излечених, док је 4300 је на респираторима. Медицинско особље је очајно јер нема довољно тестова и заштитне опреме, носе кесе за смеће избушене. Влада је послала у Кину авион да би донели опрему, када су слетели испоставило се да је пилот имао корону па су блокирали све. То је велики скандал о којем се прича. Изашла је и вест да се појавио нови вирус кавасаки који напада децу од две до 10 година и има неке везе са коронавирусом, добијају отеклине по телу, набубри им језик, али није било смртних случајева. Регистровано је 15 оболеле деце у Француској, 12 у Британији, дигла се велика полемика, јер школе почињу са радом 11. маја. Марин ле Пен је најгласнија, која тражи да се деца заштите и да се дигне војска и ухапси Макрон, шта ће од свега бити још се не зна. Најстрашније је то што је у Африци где француцка има 14 колонија и саставни су им део територије, у Мартиник Гвадалупеу су дозволили да се врши еутаназија старијих болесника од короне без икаквог питања породице, испричала је Маја Лукач.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то од страних медија напао Вучића и шта кажу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА