Најновије

ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Нема више назад, побуна је почела! (ФОТО/ВИДЕО)

Представници опозиције који се залажу за бојкот избора окупили су се испред Скупштине Србије и сели на степениште испред главног улаза. Они су данас поручили да су дошли да дигну глас против тираније и навели да ће њихова окупљања бити настављена. У 20 сати сви присутни на протесту непрекидно су пет минута аплаудирали здравственим радницима, да би се потом звиждуцима из пиштаљки придружили грађанима који са тереаса учествују у протесту "Буком против диктатуре".

Заседање лидера опозиције испред Скупштине Србије у току полицијског часа. (Фото: Јутјуб)

Како јавља репортер Нова.рс, испред зграде парламента су лидери опозиције Борис Тадић, Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац, Сергеј Трифуновић, Мариника Тепић… На протест су дошли и социолошкиња Весна Пешић, затим професорка Весна Ракић Водинелић, карикатуриста Душан Петричић, писац Драган Великић, водитељка Татјана Војтеховски…

На протесту се налази око 30-так опозиционих представника и њихових симпатизера. Свега неколико окупљених не носи маске, али се генерално не придржавају физичког растојања од два метра. После неког времена, на место догађаја дошле су две комуналне полицајке и затражиле од присутних да се придржавају Уредбе Владе и држе социјалну дистанцу.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је окупљенима да су дошли испред Скупштине како би исказали протест против лудила.

“Србија је земља са највећин бројем заражених људи у региону однос на милион становника. Имамо најригидније мере, а многе су стигле прекасно. Ми смо овде да дигнемо глас против тираније и тога да неко административну границу са Косовом третирају као дрзавну границу”, навео је Ђилас и додао да “морају да стану поделе у овој земљи”.

Присталице СНС добацивале

У једном тренутку преко пута зграде Скупштине појавило се десетак присталица СНС, који су вређали опозиционе лидере. Њима је потом пришао Сергеј Трифуновић и после краће препирке они су се разишли.

Сегреј Трифуновић, лидер ПСГ, је подсетио на све што је ова власт учинила у претходном периоду.

“Златибор Лончар је најављивао да ће Србија направити вакцину за два дана, а врхунац лудила је био претходне вечери када су плаћеничке групе са народним посланицима организовали бакљаду”, рекао је Трифуновић и додао да је ово само један у низу протеста:

“Јасно је зашто смо овде. Тек ћемо се окупљати, тек ћете нас гледати. Нећете се нас тако лако отарасити”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да је власт поставила нервозна и синоћ, паљењем бакли, направила контрамитинг. Он је навео да су проблем дупли стандарди.

“Неки прелазе границе и шетају по крововима слободно, без казне. А друге строго кажњавају. Зато протестујемо. Ово ће се прелити на улице и неће стати док ова власт не падне. Нема више назад, побуна је почела”, поручио је Обрадовић.

Окупљенима су обратио и Зоран Лутовац, који је навео да ванредно стање није морало да буде уведено.

“Овде смо се окупили како бисмо рекли “не” овоме што се ради. Не поштује се Устав, не поштују се закони, а то сви морају да поштују, а поготово они који су на најдоговорнијим местима. У време забране кретање хулигани могу да се крећу и политички активисти. У време забране кретања води се политичка кампања. Ми смо овде да кажемо да је то неприхватљиво и да закон и Устав морају да важе за све”, рекао је Лутовац.

Грађанима се прво обратио Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, који је поручио да ће опозиција остати испред парламента до 20.05 и да је додатни разлог што су они ту због синоћне акције присталица СНС, односно паљења бакљи по крововима зграда.

Upravo ispred Narodne skupštine u Beogradu. Protest zbog toga što ne pristajemo da nas dele na građane prvog i drugog reda! Zakon mora da važi za sve!

Posted by Dragana Rakic on Thursday, April 30, 2020

Како су пре неколико дана поручили представници опозиције, данашњи протест одржава се због неуставног увођења ванредног стања и мера затварања грађана Србије. План је да се опозиционари вечерас придруже акцији Иницијативе Не давимо Београд – буком против диктатура.

Ево коме је Тачи дао мандат да формира владу лажне државе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА