Најновије

ДВЕРИ ТРАЖЕ ХИТАН УВИД: Проблематичан бирачки списак у Лозници

Двери у Лозници су се ухватиле у коштац са проблемима у вези бирачког списка.

У светлу недавних информација, које је потврдио министар Мартиновић, а које указују на значајну разлику од око 16.200 лица између Пописа 2022. и бирачког списка у граду Лозници, коалиција НЕЋЕМО РУДНИК У ЛОЗНИЦИ (ДВЕРИ – Нови ДСС – ПОКС) поднела је захтев надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу за хитан увид у бирачки списак за подручје града Лознице.

Поменута разлика је од суштинског значаја за интегритет изборног процеса, а основ је за велику забринутост у погледу регуларности избора ради очувања демократских принципа, транспарентности и поверења грађана у изборни систем, сматрамо неопходним предузети кораке ради утврђивања тачности и исправности бирачког списка, саопштио је лознички одбор Двери.

Наша коалиција залаже се за фер и транспарентне изборе, па сматрамо да је право грађана да буду информисани о процесима који директно утичу на изборни резултат. Позивамо надлежне органе да поступе одговорно и омогуће увид у бирачки списак како бисмо отклонили све могуће сумње.

Упутили смо и захтев посматрачкој мисији ОДИХР-а и наставићемо да делујемо у складу са законом и Уставом у тежњи да заштитимо интегритет изборног процеса, јер сматрамо да је то једини оправдани и легитимни начин изражавања народне воље, не желећи да грађанима пошаљемо поруку да постоји потреба за борбом нелегитимним средствима, стоји у саопштењу Градског одбора Двери у Лозници.

Прочитајте ОВДЕ шта Медведев каже о Русији

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА