Најновије

СРПСКА ДОКТОРКА У ШВЕДСКОЈ: Швеђани мисле да би се исто десило и са мерама!

Када питају Швеђане зашто се не понашају као други, оно што се може чути у медијима, и како лекари говоре, јесте да би се све исто десило независно од мера, рекла је докторка Весна Јовићевић која је за Дан уживо говорила из те земље.

Српска докторка у Шведској (Фото: Јутјуб)

Како је навела, на питање зашто Швеђани не уведу мере као и остале земље у окружењу, они то објашњавају статистичким подацима, поредећи смртност од коронавируса са стопом смртности за грип.

"Сматрају да ако би урадили као земље у окружењу, потпуно би урушили економију, порасла би стопа криминала, стопа насиља у породици, алкохолизам, разводи, стопа самоубистава, дакле нарушило би се психичко здравље, економија би се урушила, а не би било вредно тога", објаснила је.

Швеђани мисле да би се све десило "и тако и тако, независно од мера", додала је Јовићевић.

"Шведска има специфичан менталитет, нису је погађале велике еконмске кризе, није имала велике природне непогоде, није ратовала 200 година, стиче се утисак као да се понашају као да им се ништа не може догодити. С друге стране они слушају шта влада каже, не поставлају превише питања, али у Шведској нико нема право да одлуке доноси у ваше име - све је на појединцу, појединци одлучују да ли ће да слушају препоруке, али седморо од десет грађана их слуша", оценила је.

Државном епидемиологу који износи податке се верује, навела је.

У болницама је од свих градова највише погођен Стокхолм, истакла је, наводећи да је стање ипак прилично критично и да се очекује да ће на интензивној нези после викенда сва места бити попуњена.

Јовићевић је навела и да је у тој земљи сада велики проблем са респираторима којих нема довољно и који се сада убрзано набављају.

Прочитајте ОВДЕ   која је то одлична вест из Белгије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА