Најновије

ЗЛОЧИНАЦ ТАЧИ ВЕЛИЧА ЗВЕРСТВА НАТО ПАКТА: Србија мора да призна тзв. Косово?!

Председник тзв. Косова Хашим Тачи поручио је данас да је постизање споразума о међусобном признавању између тзв. Косова и Србије неопходан корак који убрзава интеграциону агенду тзв. Косова у НАТО и УН.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи је подсетио да је пре 71 годину ступио на снагу Северноатлантски уговор, правна основа за оснивање НАТО који је, како је навео, служио одржавању мира, демократије и безбедности у западном и демократском свету.

"Улога НАТО-а и његов значај за одржавање мира, стабилности и људског достојанства препознат је више него било где код народа тзв. Косова. Захваљујући сарадњи НАТО и војној интервенцији 1999. године, окончано је систематско насиље над албанским народом од стране Милошевићевог режима“, поручио је Тачи.

Он  је додао да је тзв. Косово посвећено свом евроатлантском путу, за мир и добросуседство са свим земљама Западног Балкана.

"Захвални смо државама чланицама НАТО-а, предвођеним САД, на њиховој историјској улози и доприносу слободи и новим околностима које су створили нашем народу. Наша стална тежња ка НАТО-у наставља да нас води и данас и максимално смо посвећени да, што је пре могуће, тзв. Косово постане део ње. Постизање споразума о међусобном признавању између тзв. Косова и Србије неопходан је корак који убрзава нашу интеграциону агенду у НАТО и УН“, навео је Тачи.

Прочитајте ОВДЕ шта је Хашим Тачи открио о ситуацији на КиМ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА