Најновије

КАЋУШАМА НА АМЕРИЧКУ НАФТНУ КОМПАНИЈУ! Рађају се нови непријатељи САД-а!

У раним сатима 6. априла ракете су погодиле близини локације повезане са страним нафтним фирмама и државним компанијама у ирачком граду Басри.

Каћуша (Фото: Јутјуб)

 

Према писању Рojтерса, позивајући се на нафтне и полицијске изворе као резултат напада није било штете и нема жртава. Ракете, за које је полиција рекла да су три Каћуше и које су лансиране око 3:00 по локалном времену, погодиле су стамбени и оперативни штаб Бурјесиа западно од Басре, рекли су.

Простор је последњих недеља углавном празан због евакуације готово целог страног особља због коронавируса. Двојица званичника са државном компанијом “Басра Оил Ко” (БОЦ), која надгледа нафтну операцију на југу, рекли су да напад није утицао на производњу и извозне операције.

Америчке вести, позивајући се на полицијске изворе, саопштиле су да су ракетни бацач и неискориштене ракете пронађени у оближњем подручју пољопривредног земљишта.

У међувремену, због рата са ценом нафте коју је покренула Саудијска Арабија, Ирак упада у кризу.

Као што је већ поменуто, америчка компанија Халибуртон делује на нафтном пољу Зубеир, а ово је био први такав напад од јуна 2019. године.

Напад на Халибуртон није случајан и није изолован. Највеће ирачке шиитске наоружане групе објавиле су у заједничкој изјави да ће америчке трупе у тој земљи од сада бити третиране као окупациона снага.

„Ви (САД. снаге) свима сте доказали да сте окупациона снага и да поштујете само језик силе, на тим основама ћете се бавити и бити свесни да су све операције које су спроведене против вас биле само мали одговор на ваше агресије. Одлука о обављању операција (против америчких снага) тада није донета ", наведено је у саопштењу, објављеном 4. априла.

Изјаву су потписали Асаиб ал-Хак, Харакат Хезболах ал-Нујаба, Катаиб Сајид ал-Схухада, Катаиб ал-Имам Али, Харакат ал Авфија, Сараја Ашура, Харакат Јунд ал-Имам и Сараја ал-Курасани. Напад би потенцијално могао бити и од Усбат ал-Тајрин (Покрет револуционарне асоцијације; Лига револуционара), нове групе која је издала неколико изјава о претњи САД-а и преузела одговорност за најмање један напад на америчке базе.

„Покрет Револуционарног удружења, Усбат ал-Тајрин, Ирачанима, породицама мученика и људима који су рањени од непријатеља и њихових савезника, ђаволе Америке, обећава да ће се оно што се десило у Таџију и Басмеи је ништа друго до једноставна порука да разјаснимо чињеницу да је ово најмање што можемо да урадимо против њих, такође да разјаснимо да наше победничка, поносна и достојанствена одмазда има оружје које је могло да се нађе у земљи башег размаженог детета Израелу“, рекао је члан групе у видеу.

У коју земљу су америчке трупе пребачене из ирака сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА