Најновије

ОВАКО ГРМИ МОЋНИ ПАНЦИР: "Непријатељ" извукао дебљи крај у сукобу са руском војском (ВИДЕО)

Јединице противавионског ракетног пука Ваздухопловних снага Лењинградске војске и противваздушне одбране током војних вежби у Астраханској области на полигону „Ашулук“ успешо су одбили напад авијације условног непријатеља уз помоћ противваздушног комплекса „Панцир“.

Панцир С (Фото: mil.ru)

Јединице противавионских ракетних ситема „Панцир“, које су пребачене из Лењинградске области, извеле су марш према полигону и ступиле на борбене дужности противваздушне одбране.

Војници су током вежби идентификовали крстареће ракете и авионе непријатеља, које су имитирале надзвучне мете. Након тога руска војска лансирала је ракете и извела топовску паљбу по „непријатељским“ метама.

Руски противваздушни комплекс „Панцир-С“ почетком ове године добио је најновију хиперсоничну ракету, која развија брзину већу од пет маха. Руски војни експерти оцењују да ће јачање „Панцира“ побољшати одбрамбену способност Русије и да ће имати велику потражњу на страном тржишту.

Наоружање система „Панцир С“ укључује два спрегнута топа калибра 30 милиметара са бојевим комплетом од 1.400 граната и 12 ракета које могу да гађају циљеве на даљини до 20 километара и висинама до 15 километара.

Систем „Панцир“ сматра се међу најбољим у својој класи, а борбена дејства у Сирији омогућили су инжењерима да максимално побољшају ово наоружање.

Турска је одавно пустила пипке у Африци, али иза "пријатељске помоћи" крије се нешто друго. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА