Најновије

ЗАШТО НЕ ТРЕБА НОСИТИ РУКАВИЦЕ КАДА ИДЕТЕ У ПРОДАВНИЦУ! Доктор објаснио све детаље!

Лекар опште праксе објаснио је зашто у супермаркету не треба носити рукавице као вид заштите од корона вируса. Људи широм земље почели су да носе маске и рукавице на јавним местима након проглашења епидемије Ковид-19.

Објаснио (Фото: Јутјуб)

Али др Каран Рангарајан, који ради као хирург, објаснио је зашто ношење рукавица уместо редовног прања руку може да вас доведе у већи ризик.

- Имате рукавице, у супермаркету сте, додирујете ствари - тако то иде... изволите микроби, изволите клице - рекао је у свом ТикТок видеу.

- С истим рукавицама на којима сада има бактерија настављате да додирујете више ствари, накупљате микробе, тако је ваша рукавица сада пунија клица него што би биле ваше руке да их перете сваки пут - додао је доктор.

@dr.karanr

Spread knowledge not the virus! ##staysafe##socialdistancing##quarantine##ppe##doctorsoftiktok##edutokhealth##gloves

♬ original sound - dr.karanr

- Запамтите, тим истим рукавицама можете додирнути волан, можете случајно додирнути лице, преносећи микробе на себе. А онда када мењате рукавице, заправо додирнете рукавицу. Зато, само опери руке, буди сигуран. - додао је за крај.

У међувремену, бивша сестра хитне помоц́и у Мичигену користила је бојице да објасни зашто рукавице могу да направе људима више проблема док покушавају да избегну корона вирус.

Моли Ликеи је снимила снимак након одласка у супермаркет који је упозорио на унакрсну контаминацију која се може догодити услед ношења рукавица.

- Бавила сам се сликањем по кући и увидела сам да би боја била савршен пример за објашњење ове унакрсне контаминације - рекла је она.

- Грозно ми је кад помислим да људи верују да су безбедни само зато што носе рукавице, а не знају да могу још више наштетити себи или другима - додала је ова медицинска сестра.

И у кућној изолацији можете добити корона вирус. На шта морате да обратите посебну пажњу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА