Најновије

ДР КОН ДИРЕКТАН: Мој предлог је потпуно јасан! У наредних 8 до 10 дана потпуна забрана контаката а ако треба и кретања

Најпознатији епидемиолог у Србији др Предраг Кон јасно је и отворено рекао данас у пресеку у 15 часова да што се њега лично тиче у наредних 8 до 10 дана треба спровести потпуну забрану контаката, а ако треба и кретања!

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

- Што се мене тиче, мој предлог је потпуно јасан - у наредних 8 до 10 дана потпуна забрана контаката а ако треба и кретања. По мени лично то има смисла само за Београд и још нека жаришта - рекао је Кон и додао да за тим можда и неће бити потребе ако сви схвате да треба да се тако понашамо.

Кон: Постигли смо максимум, који ће трајати десетак дана

- После претходна три дана досегли смо максимум, који ће трајати још 10-ак дана, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон. "У ове две недеље, заиста, најрестриктивније мере које смо до сада планирали, треба и да се спроводе", истакао је Кон на прес конференцији.

То, каже, не значи да те мере заиста морају да буду одређене као полицијски час, али свакако морају да се спроводе, а то су све мере спречавања било каквог контакта у наредним недељама, јер је тада вирус најагилнији и најспособнији да се пренесе преко огромног броја људи који су "резервоари".

"Спречавање контаката је у тој ситуацији апсолутно најважнија, укључујући све мере до сада", рекао је Кон.

Он је упозорио и да нема више играња са тим како се спроводи изолација, и то ће се сада спроводити у болничким условима, јер су зато импровизоване болнице и направљене. "Направљене су за изолацију, да нам се не би десило да нам се из кућне изолације, вирус врати назад и уђе у популацију. Ти не сме да се деси", рекао је Кон.

Прочитајте ОВДЕ    зашто су научници у шоку.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА