Најновије

КАО БОМБА ОДЈЕКНУЛА ВЕСТ - ЧАЧАНСКА СЕЛА НАСЕЛИЛИ МИГРАНТИ: Мештани одмахују руком у неверици!

Као бомба је међу Чачанима одјекнула вест да су се током ноћи у околна села, Горња Горевница и Срезојевци доселили мигранти.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Док једни не верују да је у питању тачна информација, други су се већ уплашили због незваних гостију. Међутим, у овим брдовитим селима стање је ипак редовно. Вредни домаћини изашли су у своје баште да до полицијског часа заврше све послове и на помен миграната само – одмахују руком.

Пронела се вест да су дошли у Дом у Срезојевцима, али то није истина. Ово су мала села, сви се знају, а добро познајемо и напуштене куће, нема нигде никога. Брзо се овде прочују вести, ништа необично нисмо приметили, да их неко одвози и довози, нити неке непознате људе - каже Владан Благојевић из села Горња Горевница.

На неколико километара од Владанове куће управо се и налази Дом у Срезојевцима. Одавно је закључан и напуштен, тако да и уколико је неко негде и доселио мигранте, они сигурно нису у овом делу Шумадије.

- Не верујем да би то неко без нашег знања ни урадио , и ми се ваљда нешто питамо. Не плашимо их се, али свакако не желимо толико непознатих, страних лица близу наших кућа. Не знам ни где би могли овде да их доселе, одавде ко је могао свако је отишао - рекао је мештанин, Бобан Јелисијевић.

Иначе, прича о доласку миграната у Чачак актуелна је још од децембра прошле године, а чак је била покренута и петиција против њиховог насељавања. Градоначелник, Милун Тодоровић, тада је изјавио да никаква изградња центра за мигранте није у плану, како су тада поједини спекулисали.

- Град Чачак неће имати било какав прихват за мигранте. Као солидарни и хумани људи, пре свега хришћани, помоћи ћемо тим људима у невољи, било да је у питању санитетски материјал или храна, али никакав центар за њих, ни у селима, ни у граду неће бити изграђен - закључио је Тодоровић.

Прочитајте ОВДЕ   све о дивљању у Крњачи.

Извор: Курир/РИНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА