Најновије

ЗАПАД ПУЦА: Распад НАТО куца на врата - 2025. извесно!

Европа и САД су на ивици најважнијег свесног раздруживања у међународним односима последњих деценија. НАТО, који је ујединио САД, Канаду и већи део Европе, могао би се распасти до 2025. године, пише Атлантик.

Као могући разлог за то, аутор наводи дубоку разлику између ставова популистичког крила Републиканске партије на челу са Доналдом Трампом и забринутости за егзистенцијалну безбедност већег дела Европе. Непосредни катализатор краха Алијансе могао би бити сукоб у Украјини, наводи Атлантик.

Стога, Европљани треба да се припреме за независну политику ако Доналд Трамп дође на власт у новембру 2024. године. Ако Трамп или неки други републиканац победи на изборима, Европа би се могла суочити са новом америчком администрацијом која ће прекинути сваку подршку Украјини.

Ако доминантна фракција једне од највећих америчких партија није спремна да помогне Украјини у борби против Русије, онда то САД чини мање поузданим савезником за Европу, закључује се у тексту.

Раније је Волстрит џурнал писао да би победа Трампа или других републиканских кандидата на председничким изборима у САД 2024. године могла да доведе до смањења подршке Украјини, док саме европске земље не би могле да пруже Кијеву помоћ на истом нивоу као Вашингтон. Ова ситуација изазива забринутост међу европским лидерима који траже начине да консолидују савезничке обавезе за пружање војне помоћи Украјини.

Прочитајте ОВДЕ о масовном ракетирању код Сватова

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА