Најновије

КИНЕСКА МОРНАРИЦА НЕЗАУСТАВЉИВА: Американци су на коленима, Пекинг има посебан план за Вухан

Док су се оружане снаге Сједињених Америчких Држава суочавале са контроверзом изазваном корона вирусом на једном од америчких носача авиона у водама Пацифика, кинеска армија се поново реактивирала у Јужном кинеском мору.

Кинеска морнарица (Фото: eng.chinamil.com.cn)

Интернет сајт кинеске војске током протекле седмице имао је неколико чланака о опсежним вежбама поморских снага и потапању једног вијетнамског рибарског брода, такође најављујући појачан ангажман војне индустрије у Вухану, кинеском граду из којег је потекла пандемија корона вируса.

Морнаричке вежбе у Јужном кинеском мору одиграле су се недуго пошто је кроз те воде прошао амерички носач авиона "Теодор Рузвелт", који је тренутно усидрен у Гуаму пошто је на њему откривено више од 170 случајева корона вируса.

Капетан тог носача авиона је прошле седмице смењен пошто је у медије доспео садржај поруке у којој је затражио хитне мере за заштиту живота чланова своје посаде.

Један званичник министарства одбране САД рекао је тада да је на носачу авиона "Роналд Реган", другом америчком ратном броду тог типа који се налази у Пацифику, такође постоји "неколицина" случајева позитивних на ЦОВИД-19, а пловило се тренутно налази у Јапану због радова на одржавању.

Америчка морнаричка база у Сасебу, Јапан, пријавила је свој први случај заразе корона вирусом, а инфицираних има и у америчким војним испоставама у Јужној Кореји.

Америчко министарство одбране тврди да у редовима војске САД има више од 1.500 заражених.

Руси и Сиријци спремају завршни ударац терористима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА