Најновије

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА АМЕРИКУ! Сандерс се повукао: Србомрзац Бајден иде на црту Трампу (ВИДЕО)

Сенатор Берни Сандерс завршио је данас своју председничку кампању и оставио да се Џо Бајден суочи са актуелним председником САД Доналдом Трампом на изборима који ће бити одржани у новембру, јавља Си-Ен-Ен.

Берни Сандерс (Фото: Јутјуб)

Ово му је била друга кандидатура.

Он је заједно са Бајденом до данас био у борби за председничког кандидата испред Демократске партије. Разлог одустајања од изборне трке биће познат накнадно.

Из Сандерсове кампање су поручили како су одлуку донели на састанку Штаба која је радила на кампањи.

Одустајањем Сандерса у борбу са Доналдом Трумпом крајем године, уколико се избори за председника одрже с обзиром на ситуацију у вези са коронавирусом, одлази Џозеф Бајден, бивши потпредседник САД-а у администрацији Барака Обаме.

Предизбори су ове године текли необично. У прве три државе Сандерс је надмоћно победио те се чинило како ће он бити номинован испред демократа. 

У последњем дану фебруара се све преокренуло против Сандерса и у Бајденову корист. Он је однео надмоћну победу у Јужној Каролини и ту је почео крај Сандерсове кампање.

У међувремену се у предизборе укључила и пандемија коронавируса која је довела до обуставе кампање лицем у лице те су кандидати садржај којима су покушавали допрети до гласача почели објављивати на друштвеним мрежама.

Његов последњи јавни наступ био је 9. марта. Од тога датума одлучио је да кампању настави дигиталним путем. Комуницирао је искључиво путем, а у фокус је ставио борбу против корона вируса чију је пандемију Светска здравствена организација прогласила 11. марта.

Прочитајте ОВДЕ како је Русија узвратила САД.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА