Најновије

Европски парламентарци писали Куртију: Нико не би требало да злоупотребљава кризу за политичке игре

Група европских парламентараца послала је писмо вршиоцу дужности косовског премијера Аљбину Куртију, изразивши подршку у борби против коронавируса и наводећи да је тзв. Косову у овом тренутку потребна функционална влада.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Писмо су потписали Тања Фајон, Тонино Пицула, Андреас Шидер, Евин Инцир, Кнут Флекенштајн као и известилац Европског парламента за Косово Виона Фон Крамон.

“Ми, посланици у Европском парламенту увек смо уз народ Косова. Уверени смо да је Косову потребна функционална влада у овим кризним временима. Након кризе, биће потребни нови избори као неопходан коран напред“, наведено је, између осталог, у писму европских парламентараца.

Парламентарци наводе да су забринути због политичке ситуације  на Косову после изгласавања неповерења влади, као и због најаве председника Косова Хашима Тачија да различито види тумачење устава.

“Нико не би требало да злоуптребљава тренутну кризу за политичке игре. Надамо се да одговорност још постоји у Приштини”, каже  се у писму.

Европски парламентарци похвалили  су Куртијеву одлуку о  укидању таксе на робу из Србије и БиХ, наводећи да је то “важан корак који ће охрабрити и неке дообре знаке из Србије”.

У писму наглашавају солидарност у борби против пандемије коронавируса, наводећи да су све земље суочене са тим.

“Драго нам је што видимо да се на прави начин носите са ситуацијом. Владе многих држава су рекле да у овој ситуацији морају да предузму ванредне мере заштите својих грађана за превазилажење кризе. Државе чланице су прихватиле ризике које носи ванредна ситуација и увођење хитхих мера помоћи“, наведено је у писму.

Наводе и да се континуирано залажу за визну либерализацију за косовске грађане  јер чврсто верују да је тзв. Косово то заслужило.

Прочитајте ОВДЕ какав је хаос избио у Македонији.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА