Најновије

ГРБОВИЋ ОТКРИО ЗАШТО ПСГ ИДЕ НА ИЗБОРЕ: Ослобађамо Србију метар по метар!

Покрет слободних грађана (ПСГ) је једна од чланица коалиције Србија против насиља која ће изаћи на београдске и друге локалне изборе 2. јуна. Председник ПСГ-а, Павле Грбовић, рекао је да су одлучили да даљу политичку борбу воде на тај начин, истичући да је до коначне победе над режимом неопходно освајати метар по метар и општину по општину.
Грбовић

Грбовић

“Ослобађамо Србију метар по метар!”, каже Грбовић.

Упитан када је ПСГ преломио да ће изаћи на изборе, Грбовић је у емисији Њузнајт на Н1 објаснио да је Покрет пре неколико недеља дефинисао став који ће заступати у коалицији – а то је да се мора изаћи на београдске и све остале локалне изборе, када год они буду били.

„Када је постало дефинитивно јасно да ће 2. јуна избори бити и у свим осталим локалним самоуправама, тог петка непосредно пре састанка коалциије, на жалост, последњег састанка, ми смо свој став преточили у одлуку и она је била на страни већинског става у коалицји“, казао је Грбовић.

Истакао је да ПСГ апсолутно нема право, као и да није политички добро и ефикасно забранити локалним одборима да учествују на локалним изборима.

„У тим срединама где ће избори бити, последњи на којима је опозиција комплетно учествовала били су 2016. године. Ако не учествујете сада, следећу шансу ће имати 2028. На тај начин се потпуно убија политички живот у тим местима. Не знам како бисмо могли да кажемо људима у Новом Ссаду и Зрењанину да они не могу на изборе, а да су њихове колеге пре шест месеци у Крагујевцу или Лесковцу могле. И на крају, не можемо никако да објаснимо како то да излазимо на све локалне изборе па и на оне на којима не постоји никаква шанса да се победи, а на онима где постоји шанса да се победи или је извесна – да те изборе бојкотујемо“, рекао је Грбовић.

Опозиција је пред власт изнела три захтева, од којих је на путу испуњења онај да београдски и други локални избори буду одржани истог дана. У Скупштини Србије је у процедури измена Закона о локалним изборима, како би то било и формално могуће.

Када су у питању преостала два захтева, Грбовић је рекао да очекује да се сутра наставе разговори о бирачком списку и да се ове недеље формира комисија која ће се њиме бавити. Додао је и да је најављен разговор са уредницима јавних сервиса у формату у којем је опозиција то тражила.

„Не само у контексту тога колико ћемо се појављивати у дебатним емисијама, већ како ће изгледати информативни програм РТС“, истакао је Грбовић.

Прочитајте ОВДЕ о новом сукобу Османијеве и Шешеља

Извор: Правда / Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА