Најновије

НЕМА ОПУШТАЊА! ПУТИН ЗАГРМЕО: "Русија мора да задржи водећу позицију у извозу оружја! Наши интереси морају да буду заштићени"

Тренутна ситуација са новим корона вирусом захтева флексибилне промене у области војно-техничке сарадње како би Русија задржала водећу позицију у извозу одбрамбеног оружја, изјавио је председник Русије Владимир Путин током седнице о војно-техничкој сарадњи са представницима страних држава.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Он је истакао је да је међународна конкуренција у сфери војно-техничке сарадње веома велика, а да ширење инфекције изазване коронавирусом која утиче на глобалну економију ствара додатне ризике.

"У вези са тим, мораћемо да извршимо флексибилне и брзе промене у облицима и методама нашег рада и пронађемо ефикасније начине за одржавање водеће позиције Русије у извозу војних производа", изјавио је председник Русије.

Сачувати интересе Русије у доба пандемије

Руски председник Владимир Путин упозорио је да је неопходно пажљиво пратити ситуацију у свету и обезбедити безбедност Русије током пандемије коронавируса.

Он је истакао да мора бити осигурана безбедност земље и пажљиво анализирати све што се догађа у свету да би руски интереси били апсолутно заштићени.

"Ми у Русији морамо да предузмемо мере адекватне развоју ситуације, То драстично мења нацин живота милиона људи", рекао је Путин на састанку руског Савета за безбедност.

Додао је да Москва види како се ситуација мења широм света због ширења инфекције и како утиче на активност индустријских компанија, транспортних предузећа, енергетике и других сектора.

Путин је навео да данашња седница, одржана путем видео конференције, пример како се могу заштитити безбедност и интереси Русије.

Прочитајте ОВДЕ коју је нову стратегију за безбедност донела Пољска.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА