Најновије

РОГОЗИН ЗАГРМЕО: Наше ракете ће разнети америчку ПРО - и сутрашњу и прексутршању!

Нове интерконтиненталне балистичке ракете, на чијој производњи радимо, биће у стању да пробију сваку америчку противракетну одбрану, изјавио је Дмитриј Рогозин.

Рогозин задовољан тестирањем "Сармата" (Фото: РИА новости, Правда)

У интервјуу првом каналу државне телевизије, навео је да руске стратешке нуклеарне снаге почивају на различитм ракетама, укључујући и старе совјетске ракете "Војвода" које су на Западу прозвали "Сатана", али и на сасвим новим. "'Војводе' се и даље веома плаше, али оне и јесу веома поуздане. Остаће у нашем наоружању све док не добијемо (у потребном броју) нове ракете. Радови на њиховој производњи теку по плану", нагласио је Рогозин. Он је најавио да ће се те ракете појавити ускоро. "Биће у стању да пробијају и данашњу, и сутрашњу, и прексутрашњу противракетну одбрану САД. Ми ћемо разнети њихову ПРО! Она данас не представља озбиљну војну претњу, ништа осим провокације", сликовито је описао Рогозин нови однос ракетних снага две суперсиле. Гворећи о "новим ракетама", Рогозин је имао у виду тешке интерконтиненталне балистичке ракете РС-28 Сармат, које су недавно тестиране.
РС-28 биће тешке 100 тона, а носиће нуклеарне бомбе и лажне циљеве (мамце) укупне тежине до 10 тона. Совјетски "Војвода" може да понесе 8,8 тона. Тих ракета је СССР произвео 308, а носе 10 нуклеарних блокова (бомби). Свака има своје навођење на циљ и 750 килотона разорне снаге.
Рогозин је у истом интервјуу оценио да нови руски тенк Армата по техничким карактеристикама надмашује америчке, европске и израелске тенкове. "По тенковима смо, нема сумње, у предности јер је Армата супериорна и америчким и израелским конкурентима, а о европским и да не говорим", нагласио је Рогозин. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА