Најновије

ВУЛИН: Данас говоримо о великој и славној традицији, сећамо се хероја са Кошара и на Паштрику!

Пре 21 године, на данашњи дан, почела је битка на Кошарама и покушај НАТО пакта да уз помоћ "шиптарске пешадије" пробије редове јединица Војске Југославије и изврши копнену агресију на нашу земљу, рекао је данас у Крушевцу министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Он је, како преноси Министарство одбране, у кругу касарне "Расина" са припадницима министарства и Војске Србије положио венац на спомен-обележје погинулим припадницима Војске и навео да се "данас сећамо оних који су нам одбранили домовину на Кошарама и на Паштрику".

"Данас говоримо о великој и славној традицији. Пре 21 годину отпочео је напад на Кошаре НАТО агресијом, последњим великим и некажњеним злочином у двадесетом веку", навео је министар и поручио да Србија никада неће престати да памти, подсећа и пита зашто за НАТО агресију нико није кажњен.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић рекла је да је Крушевац град традиције који чува сећање на све српске јунаке.

"Крушевац је град традиције који поштује и чува своју традицију и изузетно цени све јунаке који су допринели да, не само Крушевац, него и Србија буду слободни. Сећамо се свих жртава, али и у исто време учимо младе генерације да чувају и поштују оно што су жртве дале, а то је највредније - свој живот за слободу", навела је она.

Мило Ђукановић оболео од коронавируса? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА