Најновије

ЗАХВАЉУЈУЋИ РУСКИМ СТРУЧЊАЦИМА, СРПСКИ ЛЕКАРИ САВЛАДАВАЈУ НАПРЕДНЕ МЕТОДЕ ЛЕЧЕЊА: Овако то изгледа (ФОТО)

Руски војни лекари су у Београду, Краљеву, Сомбору и Панчеву прегледали више од 170 пацијената код којих постоји сумња да су заражени коронавирусом, кажу у Министарству одбране Русије. Руске АБХО јединице су успеле да дезинфикују 65.000 квадрата могућег контаминираног простора у болницама у Србији и настављају планске активности док траје ванредно стање.

Руске АБХО јединице дезинфикују (Фото: Принтскрин)

Ради се, непрекидно дезинфикују се улице, болнице, санитетска возила, а из Русије је стигло довољно материјала за ове операције као и специјално обучене јединице за заштиту АБХО развијане при армији за потребе хемијских и атомских ратова.

Захваљујући руским стручњацима, српски лекари савладавају напредне методе лечења и бриге о пацијентима који су оболели од ковида 19, а такође су се упознали са значајем санитарне обраде просторија. Руски стручњаци истичу да је кључ ефикасности пажљиво придржавање инструкција.

"Ако не будемо строго поштовали све прописане мере, тешко да ћемо преломити ситуацију. Обраћам се грађанима да строго поштују све оно што је прописано", истакао је Сергеј Кабитов, командант Руских војних медицинских јединица.

Руски стручњаци само на Војномедицинској академији су морали да дезинфикују површину од пола милиона квадратних метара. То укључује собе за пацијенте, операционе сале, пријемна одељења. Поред тога, дезинфиковаће и цео возни парк хитне помоћи специјалним алкохолним раствором.

Руске АБХО јединице дезинфикују (Фото: Принтскрин)

"Спратове обрађујемо од врха према приземљу, дезинфикујемо сав намештај, плафоне и подове. Нема у томе ништа компликовано, само што морате дуго да носите заштитно одело и огромне количине течности", објашњава Кабитов. 

У Београду и још четири града у Србији тренутно се налази седам тимова руских војних стручњака.

Укупно је стигло 11 авиона руске помоћи, а највећа помоћ су стручњаци-лекари који су се у Африци борили против еболе и разних заразних болести.

Руске АБХО јединице дезинфикују (Фото: Принтскрин)

Ови лекари имају и задатак да проуче сиптоме и понашање вируса у Србији и да тим сазнањима помогну у терапији и стварању вакцине против коронавируса.

Колико је пута Вучић већ избегао карантин сазнајте ОВДЕ

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА