Најновије

ЦРНОГОРСКИ ЖДРАЛ: Душко Марковић га за попуњавање кљуна части са 600.000 евра

Одрасли ждрал има на глави и врату бијелу пругу а на врху главе црвену мрљу... Једном су и њему дали надимак Ждрал. Био је он задовољан са тиме дуго времена. То је био онај временски интервал када као поштени новинар радничког листа Зупчаник – Радоје Дакић, није имао новца за дрогу. 

Жељко Ивановић (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Први пут када је осјетио опијате и њихово дејство на себи, знао је да треба да буде нешто више од Ждрала. Они који су му дали надимак, дали су му мало. Роћен је понудио далеко више. Он му је први у кљун тутнуо нешто боље од козијег млијека са терасе свога стана. Дефиниција каже да су ждралови опортунисти и да мјењају своју прехрану у складу са просторним и климатским приликама. Та природа тешко чили, једном Ждрал, увијек Ждрал. А глава и врат флексибилни да се окрећу на све четри стране свијета. 

Тешко је било не примјетити дуги ждралов врат на прослави Милове изборне побједе 1997. године и како набада стихове пјесме Краљ Никола на умору. И заиста, као да је са том ''побједом'' кренуло и коначно умарање краља Николе и Црне Горе какву смо некада знали. Ждралу је тада било прихватљиво и обично напијање и грљење Ђукановића. Роћен је знао да је Ждрал гладан, па је пажљиво дозирао.

Пред сами избачај из топлог ДПС гнијезда га је навукао на бело, сицилијанско али не козије. То је излудјело нашег Ждрала. Надимање је било толико велико да је почео да трипује да је змај. Међутим, чим прифали стање наркозе, чим почне да се враћа у своје ждраловско обличје, глава се ротира к'о лимени кокот на крову, па како који вјетар дува. Тако је свој ждраловски кљун потурио својевремено и ДФ-у. И када би му год напунили кљун био је врло задовољан њима а себе би опет видио као змаја. Логично је да дуговрати Ждрал има фобију од сабљи, и да својим подсмјехом истима покушава да сакрије страх и дрхтање сопственог врата. Једина сабља коју је у животу видио била је она на Ади Бојани. Поуздани извори кажу да је то био једини тренутак када је заиста наличио на змаја, јер је његово дахтање у ту сабљу, прије него је спознао и њену текстуру, било скоро па бљување ватре.

А и кажу да му се врат издужио и као дормео прилагодио сабљи, а то није могао поднијети ждралов дубоки, већ само змајев, много дубљи врат. Сви у животу имају тренутке када надмаше себе. Кажу да је касније само уз гудало, болно јечао за тим непоновљивим змајским тренутком у свом животу. Жао му је било што није потрајало дуже. Отуд и љубомора на Ранка Кривокапића који је својим вратом добацио до ЦИА-е а он једва до Аде Бојане. Ранко ипак шпија глобално, док Ждрал шпија само локално али воли да пише глобално. Ипак, смеће, било да га баце Американци или Роћен, заврши увијек у ђубрету. 

Сада Ждрал пише против ДФ-а, јавно исказује како му сабље сметају, а његове гастрономске анализе везане за ДФ и његове лидере, показују да је Ждрал опет гладан. Навидао је врат жестоко па кад се федер откачио, кљун се опет вратио свом изворишту у виду Ђукановића и Роћена. За попуњавање кљуна биће задужен Душко Марковић који је најавио да ће ''Вијести'' и сличне медије частити 600.000 евра. Ждрал рачуна, што више удари по ДФ-у, то ће већи комад тог колача добити. 

''Рекли смо ти да ДФ нема пара за дрогу Жеца.. као што ни ти ниси имао док си био поштени новинар Зупчаника...али опасан си кад узмеш, лижеш уши туда људима...'' – узвикну Роћен са својим, данас већ надалеко познатим, гласним смијехом. 

''Чика Роћко, могу ли опет да будем Змај...'' – упита ждралић Жеца молећиво. 

''Можеш, повешћемо те опет на Аду, није проблем'' – смије се гласно Роћен, гласније него на свим ексклузивним снимцима.  

''Није му лоше ни на Буљарици, само му дај једно гудало'' – прошапта цинично Мило.

Прочитајте ОВДЕ јучерашњу колумну Велимира Ераковића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА