Најновије

Српска Десница тражи промену Закона о полицији

"У Београду се протеклих дана догодило више немилих догађаја у којима са једне стране су били бахати грађани, док са друге службена лица МУПа. На пример несавесно понашање појединаца, које се огледа у театралној злоупотреби Закона Републике Србије, зарад личне имовинске користи, све чешће је усмерено на комерцијално девалвирање вредности полицијских службеника Републике Србије", наводи се у саопштењу Српске Деснице.

Српска Десница тражи промену Закона о полицији (Фото: srpskadesnica.rs)

Српска Десница наводи пар примера: “Полицијски службеници Полицијске станице Стари Град, на Васкрс око 20:30 часова (дакле у време Полицијског часа) нa тргу Николе Пашића зауставили су нерегистровано возило „опел кадет“, на којем су се налазиле пластифициране таблице са натписом „нерегистрован“, а којим је управљао извесни Б.С. Након заустављања возила са непостојећим таблицама возач Б. С. је упутио претње полицијским службеницима, а једног од њих је и одгурнуо рукама. Након тога полицијски службеници су, уз употребу физичке снаге и средсва за везивање, истог привели у Полицијску станицу Стари град, а о свему је обавештено и надлежно тужилаштво.” 

“Само пар сати раније, тачније у 18:10 часова, Б.С. управљајући истим возилом, од стране припадника саобраћајне полиције искључен је из саобраћаја у улици Нови Обреновачки пут- Светолика Лазаревића. Како је исти у своје возило поставио опрему за снимање и преко интернет мреже, представу понижавања, исмејавања и друштвеног девалвирања полицијских службеника уживо емитује на друштвене мреже. Пратиоци на мрежама позивају на линч полицијских службеника, уз опсцене коментаре. Таква забава уколико не би имала адекватне последице по учеснике, може да извитопери друштвени систем, као експанзивни суд од маргинализованих припадника опскурног друштва. Свако даље деловање у погледу сатанизације, девалвирање вредности и омаловажавања полицијских службеника мора одмах бити обустављено.” Поручили су из Председништва Српске Деснице.

Из Српске Деснице су саопштили да траже хитне измене и допуне Закона у Скупштинској процедури, а који се односе на члан 221 став 1. тачка 5 Закона о Полицији, где се наводи да грађани и јавност имају право да врше спољашњу контролу рада службених лица у вршењу службене радње. Они сматрају да то нарушава систем безбедности. По тој аналогији у виду ријалити емисије, а у виду парадне популаризације и стицања личне имовинске користи, појединци и групе могу започети ткз. ,,спољашњу контролу“ кроз сликање, праћење рада одељења за „тајно праћење и осматрање“, специјалних возила „пресретача“, возила и службеника „специјалних истражних метода“, да не заборавимо и одељење за „заштиту сведока“ и свих осталих припадника служби безбедности уопште, не само МУП, већ и БИА или ВЈ.

Истакли су да су они снага које се политичким залагањем бори за заштититу српског националног интереса и да поред законодавне и судске, полиција као извршни сегмент власти мора се подићи за октаву више, те се њихови припадници требају заштити у систему друштвено пожељних вредности. Истакли су да су свесни да у снагама Полиције раде патриоте. С тога желе да се врати поверење које је постојало некада између грађана и Народне Милиције, које је кроз више деценијску праксу политичке злоупотребе полиције нарушено. Зато закон мора бити исти за све. Како за сваког грађанина, тако и за сваког службеника, чије је задатак управо заштита правног поретка и привођење ,,познанији права“ оних који се огреше о закон. Речено је из Српске Деснице.

“Правила су ту да би се поштовала. Полиција је сервис грађана, који је финансиран из буџета у који сваки порески обвезник доприноси. Тако да се ни један грађанин не може стављати у улогу само проглашеног контролора снага безбедности, већ за то постоји сектор унутрашње контроле законитости рада полицијских службеника. Такође овим желимо да постигнемо да више не долази ни до прекорачења овлашћења у поступању полицијских службеника. Да се створи темељ изменама и допунама закона, који би за плод имао да полиција и грађани схвате да су на истој страни, одбране и помоћи заједнице коју сви чинимо.” Додали су. 

“У ово тешко време, пандемије Короне, Војска, Полиција и БИА су уз медицинско особље први на линији. Зато сматрамо да држава мора да стане иза сваког службеног лица, као и иза сваког држављанина Србије и Срба уопште ма где били у свету. Да се створи друштво где смо сви на истој страни – саборност и поштовање закона једнако.” Наводи се у саопштењу.

Како Вучићеви медији испирају народу мозак прочитајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА