Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН ОТВОРЕНО О ПАДУ СРПСКЕ КРАЈИНЕ: Све добро су узели Хрвати, одбрана била поверена отпатку ЈНА! (ВИДЕО)

Гост јутарњег програма Хаппy ТВ јуче ујутру био је Капетан Драган, а кога је водитељка емисије позвала да одговори на мистерију пада Републике Српске Крајине.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Наглашавајући да је 250.000 људи морало да напусти 4. августа 1995. године и присећајући се патњи тих људи, Капетан Драган је упитан зашто су Срби морали да напусте своја огњишта - зашто се десила "наопака српска бајка".

Капетан Драган је нагласио да је највећи проблем са падом Српске Крајине био у томе што је, како каже, "одбрана била поверена отпатку ЈНА".

- Хрвати су узели све што ваља: морнарицу, Вараждински корпус, све је то предато Хрватима. Када је пало Босанско Грахово, пала је и Крајина јер је тада настала паника. Наш највећи проблем је био што смо одбрану Крајине предали отпатку ЈНА који није умео да одбрани Крајину нити да оде- рекао је он.

На питање где је био Младић у тренутку пада Крајине, његов адвокат Бранко Лукић одговорио је:

- У то време била је акција на Сребреницу, која је трајала до 19. јула и он је тада био на састанцима са украјинским УНПРОФОР-ом око Жепе. Око 30. јула Младић је преузео област изнад Приједора али је већ срео колону која је кренула, рекао да нико од војника није хтео да се бори. У том моменту је било већ неорганизовано, тај део војске РСК - рекао је Лукић.

Драгослав Бокан се придружио преко Скајпа, објашњавајући како су изгледали први дани у Крајини и организовање народа. Горан Петронијевић, адвокат Караџића, рекао да је Сребреница велика мрља српског народа, али да ту нема геноцида као што је случај у Олуји.

- Сви конци су вучени у Вашингтону, проглашењем Срба за лоше момке због Сребренице, довело је до тога да геноцид у Крајини за време Олује прође незапажено. Нажалост, ми нисмо прихватили план З4 али и да смо га прихватили, Туђман је већ имамо резервни план да се никад не спроведе - река оје Петронијевић.

Капетан Драган је на то одговорио:

- Да смо били јаки то се не би десило. Кад смо ми нападали Глину, хрватски политичари су се почели паковати из Загреба! Милошевић није више имао подршку пријатеља, није имао подршку народа. Сад је најважнија брига за Србе у региону, и ја ћу помоћи својом фондацијом - поручио је Капетан Драган.

Са овим се сложио и Линта, народни посланик који је истакао да је та помоћ и повезивање Срба у региону најважније.

ПСГ дефинитивно излази на изборе, а аналитичари процењују да имају шансу ако Сергеј не забрља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: happytv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА