Најновије

РУСКА ФОНДАЦИЈА ЗА НАПРЕДНО ИСТРАЖИВАЊЕ СА ПОНОСОМ ПРЕДСТАВЉА: Витјаз-Д је успео... (ФОТО)

Руско подморско возило "Витјаз-Д" по први пут се спустило на дно Маријанског рова, рекао је новинарима потпредседник владе Јуриј Борисов.

"Витјаз-Д" (Фото: fpi.gov.ru)

"То је резултат ефикасне сарадње у оквиру пројекта Руске фондације за напредне истраживачке пројекте у одбрамбеној индустрији, на чијем је челу Рубин Дизајн биро, као и активне подршке пројекту морнарице. Очекујемо да ће нова научна и дизајнерска елита одбрамбене индустрије расти током рада на таквим пројектима, "рекао је Борисов.

Приметио је допринос пројекту Руске фондације за напредне истраживачке пројекте. "Само желим додати да ово није наш једини пробојни развој. Њих је велики број. Пред нама је пуно посла и сигуран сам да постоје нова достигнућа", додао је Борисов.

Према руској Фондацији за напредне истраживачке пројекте, возило је доспело до дна 8. маја 2020. у 22:34 по московском времену. Сензори уређаја забележили су дубину од 10.028 метара. Трајање мисије, без урањања, било је више од три сата, преносе РИА Новости.

Централни биро за пројектовање бродских инжењеринга Рубин у годишњем извештају за 2015. годину известио је да је конструисао дубински морски апарат Витјаз дизајниран за истраживачке радове на дубини до 11.000. метара.

Витјаз-Д (Фото: РИА)

У 2017. години, Централни биро за дизајн Рубин објавио је захтев за предлоге за производњу и испоруку специјалног система спољне расвете за подморска возила Витјаз-Д, према документима објављеним на веб страници јавних набавки, максимална цена уговора била је 15 милиона рубаља (204.360 америчких долара).

Церемонија полагања подморског возила Витјаз-Д у монтажно постројење експерименталне производње одржана је 30. новембра 2018. године.

како су џихадисти започели са “буђењем верника”, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА