Најновије

ВУЧИЋ СЕ ИЗЛАНУО И ШОКИРАО ЈАВНОСТ: "Косово ће добити независност на целој територији" (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић шокирао је јавност изјавама на "Пинку" да ће окупирана српска покрајина Косово добити независност и суверност на целој својој територији. Он је додао да то није зато што ће он да га призна, већ зато што није прошло решење које је он нудио. Међутим, није прецизирао шта је тачно нудио, нити коме.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Председник Србије је за телевизију Пинк рекао да „оно што је нудио није могло да прође због страховитог притска појединих земаља и њихових обавештајних служби које су покренуле комплетне агентуре по различитим земљама политичке, медијске и друге“. 

Вучић је рекао да су они који га критикују прво наводили да нису чули никакво решење ни предлог од њега, али да су га ипак нападали.

- Видите какво је то лицемерје свеукупно. Кажете нисте чули шта садржи тај предлог, сагласан сам нисте чули, а што сте га нападали. Због тога сте ми главу откинули метафорично, а нисте ни чули о чему се ради, а са кад кажем да је пропало кажете нисмо ни чули. Па чекајте људи, па што сте нападали онда и рушили све, а нисте ни хтели да чујете - питао је Вучић.

Он је додао да је био организован унутрашњи дијалог, али да део опозиције није изнео свој предлог о решавању косовског питања. 

И ја вас питам шта је решење сад осим што ће Косово у будућности, не мојом вољом и зато што ћу ја да га признам, добити независност и сувереност на целој својој територији. Па ћу онда да питам многе који су протестовали и говорили многе ствари - зашто сте то радили и како је могуће да нисте могли да сагледате реалност и што сте ометали могућност да Србија извуче нешто за свој народ и своју земљу - рекао је Вучић.

Због овог става председника државе, Бошко Обрадовић, један од лидера опозиције, почео је данас испред Народне скуптине штрајк глађу.

Коју важну одлуку доноси Влада Србије, сазнајте ОВДЕ

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА