Најновије

КО НЕ ЖЕЛИ ДА СЕ ПРОНАЂЕ ЛЕК ЗА КОРОНУ? Претње француском микробиологу који тврди да постоји ефикасан третман против вируса

Цео свет ће од 1. јуна смирено моћи да се окрене изласку из изолације, сматра француски микробиолог Клод Ескаргел Овај некадашњи сарадник професора Дидијеа Раулта, бивши председник Синдиката лекара државних болница, оптимизам заснива на студијама из Кине и региона француског Великог истока.

Коронавирус (Фото: pixabay. com)

Микробиолог истиче да би резултати могли да нам омогуће "миран одлазак на летовање". Испитивања, у којима је учествовало више од 700 људи, извршена су на већ чувеној комбинацији лекова "азитромицин" и "хидроксихлорокин". По Ескаргелу, сада је утврђен прави редослед у давању ових лекова, што би требало да спречи компликације.

Доктор Ескаргел у листу "Лекарски дневник" наглашава да је "хидроксихлорокин" користан само у другој фази када дође до упале услед имунолошке реакције, а да је делимично контрапродуктиван на почетку третмана. Указује на опсервације да је за морталитет, који је опао за 50 одсто, у првој фази далеко заслужнији "азитромицин" него "хидроксихлорокин".

Резултати показују да коришћењем само "азитромицина" у периоду од 10 до 14 дана, на хоспитализацији завршило четири одсто пацијената, четири пута мање од званичне статистике, и да се смањује чак 90 одсто смртних случајева. Биолог истиче и невероватан податак да ово француско истраживање не може да буде објављено јер су добили "претње" од Савета реда лекара и Националне агенције за безбедност лекова.

Безбедно са два третмана

Доктор Ескаргел закључује да може безбедно да се изађе из карантина, јер вирус полако нестаје, како је то предвидео др Раулт, а постоји и терапија, само "азитромицин" у првом стадијуму и у другом "хидроксихлорокин".

Прочитајте ОВДЕ   да ли је Кина знала нешто што нису други.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА