Најновије

НОВИ МУЧКИ УДАР БРАТУ: Милогорци хитно позвали амбасадора Србије на разговор због коментара о емитовању усташе Томпсона на РТЦГ

Амасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић позван је за сутра на разговор у Министарство спољних послова, због тога што је на свом фејсбук профилу коментарисао емитовање песме хрватског певача Марка Перковића Томпсона на Јавном сервису РТЦГ, пише подгорички портал ЦдМ.

Амасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић (Фото: Јутјуб)

Божовић је након емитовања песме Томпсона, због чега је црногорски јавни сервис већ био клритикован, написао да сматра да је потребно утврдити појединачну одговорност починилаца.

- Сматрајући непримереним пуштање контроверзног и антисрпски и проусташки, дакле фашистички настројеног хрватског певача Томпсона у Јутарњем програму РТЦГ на Дан победе над фашизмом и Дан Европе изражавам протест и жаљење. Поздрављам реаговање и признање грешке РТЦГ, али сматрам да је потребно утврдити појединачну одговорност и адекватно је санкционисати - наводи се у реаговању Божовића.

Портал подсећа да је Божовић почетком јануара ове године био позван на разговор у Министарство спољних послова поводом дешавања у Београду, након што је у Црној Гори усвојен Закон о слободи вероисповести и, како се наводи, покушаја паљења црногорске заставе.

Божовић је, сходно инструкцији Министарства иностраних послова Србије, тада одбио да прими протестну ноту.

За ЕУ остаје да је Тесла велики Хрват, иако Србија тврди да су исправили грешку! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА