Најновије

Руски Су-57 незапажено прелетео изнад база САД у Сирији и Ираку

Руски ловац Су-57 успео је да прође неопажено изнад америчких војних авио-база на северу Ирака. Инцидент се догодио током последње појаве руског борбеног авиона пете генерације у Сирији.

Су 57 (Фото: РИА)

Како се наводи, руска борбена летелица је летела самостално и није транспортована помоћу авиона Ан-124 . 

Будући да Турска не дозвољава руским борбеним авионима да лете изнад њене територије, Су-57 је могао да стигне у ирачки ваздушни простор из Сирије летец́и изнад америчких војних постројења.

С обзиром на вероватну руту руског борбеног авиона Су-57, борбени авион је летео кроз ваздушни коридор, пролазећи најмање три америчке војне базе у Ираку и још три војне базе у Сирији.

Донедавно је руски Су-57 исмеван у Сједињеним Државама, које су тврдиле да не може да оправда карактеристику „стелт“.

С обзиром на чињеницу да је руски борац неометано прешао неколико хиљада километара директно изнад америчких војних база у Ираку и Сирији, сасвим је очигледно да заиста говоримо о „невидљивом авиону“ који је успешно летео изнад војска САД. 

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, а планирано је да ове године уђе у руске ваздухопловне снаге.

Директан је конкурент Ф-22, америчком вишенаменском борбеном авиону пете генерације, који је у употреби ваздухопловства Сједињених Држава (УСАФ).

Осим што користи 10-15 година старије технологије, амерички авион има и недостатак што није у производњи од 2011. године, када је бивши амерички председник Барак Обама отказао производњу и наредио уништење читаве производне инфраструктуре.

Ф-35, једини амерички борбени авион пете генерације који се тренутно производи, никако не одговара карактеристикама Су-57, чак ни према мишљењу америчких стручњака.

Под окриљем ноћи пребацили џихадисте из Сирије у Ирак! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА