Најновије

Вучић задужио Србију по 168 пута већој камати!

Александар Вучић, председник Србије, успео је да за само један дан повећа јавни дуг Србије за 2 милијарде евра и још да се похвали како је било велико интересовање инвеститора за српску евро обвезницу са приносом од чак 3,375 одсто, који ћемо сви морати да плаћамо наредних седам година.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Пре само 20 дана Вучић је одбио финансијску помоћ ЕУ и ММФ-а по каматној стопи од само 0,02%, што значи да нас је сада задужио по 168 пута већој камати!

- ММФ и ЕУ смо званично одбили зато што имамо финансијску стабилност и не морамо да се задужујемо - говорили су нам и Вучић и Синиша Мали, министар финансија, пре 20 дана.

Шта се променило за три недеље? Ништа. Јефтине паре од ММФ-а смо одбили јер бисмо морали да полажемо рачуне како се троши позајмљени новац. Кад се задужиш издајући обвезнице онда контроле нема.

Како финансијски инвеститори виде Србију у односу на друге земље најбоље се види по каматама које се примењују за десетогодишње обвезнице других земаља:

Немачка стопа приноса је негативна и износи -0,51%, Француске -0,01%, Шпаније 0,885%, Бугарске 1,078%, а Хрватске 1,3%.

Висина приноса осталих земаља најбоље говори у каквом је стању Србија данас. О томе говори и чињеница да смо се пре само неколико месеци задуживали по стопи од 1.3%, а сада скоро три пута већој.

И лаику је јасно да је економски пад Србије огроман. Јесен и зима ће то јасно показати.

Ко је све у нашој историји од политичара штрајковао глађу и зашто прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА