Најновије

АМЕРИКА У ПАНИЦИ, ОД КОНГРЕСА ТРАЖЕ ХИТНУ ИСТРАГУ! Чак 56 одсто пилота борбених авиона оболело од рака

Прошле јесени удружење "Ред ривер валеј борбени пилоти" затражило је од својих 3.400 чланова, садашњих и бивших војних пилота, да одговоре на истраживање о томе да ли им је дијагностициран рак. Одговор је био "запањујући" рекао је вођа групе.

Илустрација (Фото: pixabay)

Укупно 894 чланова удружења, познатих као "речни пацови", одговорили су на анкету са седам питања међу којима је једно гласило: "Да ли вам је икад дијагностициран рак?"

- 500 њих, што је 56%, је одговорило "Да, откривен ми је карцином." То је било запањујуће. Нисам био спреман за то - рекао је пензионисани пуковник, пилот авиона "Ф-15Е ударни орао",  Винс "Астек" "Алказар, преноси Мек Клачи. 

Алказар, који нема рак, ради у Одбору за здравствена питања удружења.

- Од 500 испитаника који су одговорили да имају бар један рак, 13% њих је открило да им је откривено више врста рака - рекао је Алказар.

Најчешћи рак био је меланом или рак коже, а други најчешћи је рак простате, рекао је Алказар.

Ограничење истраживања укључује упозорење да је забележен само број карцинома међу живим члановима и не укључује податке колико је бивших чланова умрло од рака.

Такође, истраживање није укључило испитивањена ком типу авиона је пилот летео као ни старост када је карцином дијагностификован.

Због застрашујућих података, ово удружење припрема нацрт за обраћање Конгресу како би затражили да законодавство обави исцрпнију научну студију под окриљем одељења за борачка питања и министарства одбране како би се прегледала документација свих пилота, живих и умрлих, у последњих неколико деценија како би се утврдило колико њих је оболело од рака.

Главна тачка раздора у односима САД и Турске је куповина руских ПВО система С-400. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА