Најновије

ДА ЛИ ЈЕ КОН ПРОМЕНИО ПЛОЧУ?! "СВЕ ВИШЕ РАЗУМЕМ НЕСТОРОВИЋА, ОН НЕ ГРЕШИ!" Кон о сукобу са доктором: Није он крив...

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је да утисак који се је направљен да је у сукобу са професором Бранимиром Несторовићем лажан.

Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Са професором Несторовићем се, каже, готово не разликује у стручним мишљењима, само у приступу јавности, те ту долази до утиска разилажења.

“Ми епидемиолози користимо тај термин тихо прокужавање – дакле, не радите ништа намерно, суштина је блиска, али не кажемо заразите се намерно, што каже Несторовић. То није прихватљиво и може да дође до трагедије. Суштина је скоро иста, ми не можемо да будемо потпуно хегемони у мишљењу. Када седимо један поред другог, све више разумем професора Несторовића што време пролази и схватам да нас медији стављају у сукоб. То што нас медији стављају на насловној страни као да смо у рату то апсолутно није истина. Врло сам стриктан у свом ставу, односно том односу према јавности. Све то збуњује јавност", додао је епидемиолог.

Само пред првомајске празнике су се епидемиолози чврсто издвојили у мишљењу да је потребан карантин, али се показало као добра ствар, истакао је он.

“Када га пажљиво слушате, видите да он не греши, али када стављате такве наслове…”

"Ту постоји једна ствар која је у области теоретисања, ми имамо утисак да је вирус ослабио. Професор Несторовић се скоро и не разликујемо у мишљењу, у приступу јавности свакако. Није поуздано да вирус слаби, имамо неке показатеље, али не и доказе за то", истакао је Кон.

Професор Несторовић каже да у Србији нисмо имали исти вирус као у Италији и да када отворимо границе дође нам из Италије тај вирус – ово Кон коментарише као претпоставку.

“Нема довољно података за једно епидемиолошко закључивање. Има само један мали део испитивања. Препоставља се да је то тако. Те претпоставке нису безначајне. Не стижем толико да читам, ја се више бавим оперативним, Несторовић није вирусолог, имамо вирусологе у нашем тиму. То је јако занимљива тема, али то компликује даљу комуникацију са јавношћу.”

Због чега је професорка запалила своје дипломе испред Скупштине, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА