Најновије

ЈОАНИКИЈЕ НИЈЕ САМ! Београдом одјекивало: "Не дамо владику, не дамо светиње"! (ВИДЕО)

Испред Цркве Светог Марка у Београду организован је скуп подршке епископу будимљанско-никшићком Јоаникију и свештенству Српске православне цркве у Црној Гори под називом "Свећа за слободу", који организује клуб студената Правног факултета и још неки факултети у Београду.

Верници испред цркве Светог Марка у Београду (Фото: Јутјуб)

На почетку скупа интонирана је српска химна, а учесници протеста су чекали да у Храму Светог Саве буде завршен молебан за свештенство СПЦ у Црној Гори.



Након говора учесника, окупљени су се прошетали до Председништва Србије и кабинета Александра Вучића, који није адекватно реаговао на Милов прогон над Србима и СПЦ.

Скуп су, поред осталих, до сада подржали и: народни посланици Ђорђе Вукадиновић и Миладин Шеварлић, професори универзитета Слободан Антонић и Дејан Мировић, студент Правног факултета Немања Вучковић, адвокат Горан Ђорђевић, новинар Миодраг Зарковић, председник Образа Младен Обрадовић, председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић, председник Савеза Срба из Црне Горе Жељко Чуровић и други.

 

Раније вечерас у крипти Храма Светог Саве у Београду одржан је молебан у знак подршке Српској православној цркви у Црној Гори након хапшења владике Јоаникија и свештенства.

Молебан Пресветој Богородици служио је владика Стефан, викар патријарха Иринеја, а по благослову патријарха.

Владика Стефан је након молебана рекао да Срби тренутно највише страдају у Црној Гори, иако смо један народ, како год се он звао, и поручио да се треба молити светом Василију да измири народ. 

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и свештеници ухапшени су пре два дана након Световасилијевске литије у Никшићу.

Након саслушања у тужилаштву, њима је одређен притвор до 72 сата, што је изазвало бурне реакције јавности и протесте у више црногорских градова.

Поводом најновијег развоја догађаја у Црној Гори јуче су се састали и председник Србије Александар Вучић и патријарх Иринеј, који су позвали на мир и прибраност.

Прочитајте ОВДЕ како је Андрија Мандић запретио Милогорцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА