Најновије

КАДИРОВ ДОБИО ЗАБРАНУ: Чеченски лидер блокиран!

За многе у 21. веку губитак приступа друштвеним медијима био би поражавајући ударац. Међутим, за чеченског лидера Рамзана Кадирова, то није ништа ново. По трећи пут у три године, Кадирову је забрањен приступ Инстаграму.

Рамзан Кадиров (Фото: kremlin.ru)

Према власницима Инстаграма, Фејсбука, забрана је била у вези са америчким санкцијама против чеченског лидера.

Од 2017. године, Кадиров је санкционисан од стране Сједињених Држава под условима из Магнитског закона. Потписан од стране председника Барака Обаме 2012. године, а касније проширен 2016. Закон Магнитског омогућава америчкој влади да санкционише стране владине службенике умешане у наводна кршења људских права.

„Као америчка компанија делујемо у оквиру америчког законодавства о санкцијама и стално предузимамо мере како бисмо испунили своје законске обавезе“, изјавио је Фејсбук портпарол за новинску агенцију РИА.

Иста судбина задесила је и рачун чеченског шефа парламента Магомеда Даудова, као и регионалног потпредседника владе Абузаједа Висмурадова и посланика Државне думе Адама Делимканова.

Кадиров је дуго активни корисник друштвених медија, а на својом популарним Инстаграм налогу @kadirov._95 сакупио је преко 1,4 милиона пратиоца. Пре његове забране, чеченски лидер је апликацију често користио као јавно средство за комуникацију.

Ово није први пут да му је избрисан налог.

У децембру 2017. године, Кадирове инстаграм и фесбук странице су уклоњене, такође због санкција које је против њега увела америчка влада.
После 11 месеци, профил шефа Чеченије је деблокиран. Његов први пост на Инстаграму био је ода омиљеном пиштољу у којем је Кадиров написао:
"Пиштољ. Колико ти морам рећи, пријатељу. Као да смо само ти и ја у овој тишини. Колико тешких година смо живели заједно? Колико добро усмерених.

Трамп ушао у отворени сукоб са главним епидемиологом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА