Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ГРМИ ИСПРЕД СУДА У НИКШИЋУ: Дошао сам да затражим опрост од Јоаникија! Власт хапшењем свештенства припрема грађански рат (ВИДЕО)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је у Никшићу дошао да затражи опрост од владике Јоаникија, који је ухапшен пре три дана.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Код Основног суда у Никшићу на тротоарима се окупило више стотина грађана који држе иконе и упаљене свеће, а острошки монаси изговарају молитву.

У никшићком Основном тужилаштву данас су салушана два сведока у поступку који је покренут против епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам свештеника. Поред епископа Јоаникија, у притвору се налазе и свештеници Слободан Јокић, Данило Зиројевић, Жељко Ројевић, Остоја Кнежевић, Мирко Вукотић, Василије Брборић, Драган Крушић и Никола Маројевић.

"Јоаникије је утамничен, а ја је требало да будем", рекао је Амфилохије и додао:

"Ја сам ту главни кривац, ако неко треба да буде суђен и буде му пресуђено, онда нема другога у Црној Гори сем митрополита”.

Он је подсетио да је Јоаникије на јутарњој литургији на празник Светог Василија Острошког рекао да ове године неће бити литије, те да је он као митрополит под тим условом и био дошао на молебан. 

"Владика је био до последњег тренутка за то да свештеници не излазе", рекао је Амфилохије, додавши да су изашли на улице када је видео у којем су броју грађани дошли.

Поручио је државним органима да одмах ослободе Јоаникија и свештенике, "ако мисле за будућност своју, Црне Горе, јединство и слогу народа".

Он је оценио да власт хапшењем Јоаникија и свештенства припрема грађански рат, поручивши да је време да се "прекине са братоубиствима" у Црној Гори.

Прочитајте ОВДЕ каква је тренутна ситуација у Никшићу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА