Најновије

НИ НЕБО ИМ ВИШЕ НИЈЕ ГРАНИЦА! Одобрено је, развија се нови програм! Из Русије полећу право за Венеру!

Русија намерава да развије нови програм за истраживање Венере, у оквиру којег ће на ту планету бити послата најмање три уређаја за научна испитивања, а главне фазе пројекта биће јавно представљене следеће године, изјавио је научни директор руског Института за истраживања свемира, Лев Зелениј.

Планете Сунчевог система (Фото: Pixabay)

У изјави за Тасс, Зелениј је рекао да ће прва експедиција на ту планету, названа "Венера-Д", бити послата крајем ове деценије, и да би две до три године после тога могла бити послата и друга, док би до средине наредне деценије пут Венере кренула трећа експедиција.

Зелениј је рекао да ће део мисија бити модул за слетање и различити уређаји за проучавање атмосфере, као и да су преговори са партнерима из САД о овом пројекту заказани за октобар, али да ће, због пандемије корона вируса, они можда бити одржани путем виртуелних састанака.

Претходни свеобухватан програм истраживања Венере спровео је некадашњи Совјетски Савез, чија свемирска станица "Венера-13" је у агресивној атмосфери Венере, на температури од готово 500 степени Целзијуса, функционисала рекордна два и по сата.

Како наводи Та с с, истраживања Венере значајна су ради спречавања катастрофе услед ефекта стаклене баште на Земљи, као и у склопу потраге за животом ван наше планете.

Због чега астронаути морају у карантин, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА