Најновије

ПАУНОВИЋ О ДЕШАВАЊИМА У ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ: Дворски пуч људи који имају довољно слободног времена за сплеткарење

“Ово је наставак покушаја преузимања Демократске странке од стране једне групе доносиоца одлука у тој странци, и крајња фаза тог покушаја - дворски пуч људи који имају довољно слободног времена за сплеткарење, уместо за користан политички рад”, оценио је председник општине Параћин и бивши члан ДС Саша Пауновић.

Саша Пауновић (Фото: Јутјуб)

“Уз помоћ статутарне комисије која се потпуно одметнула од ДС, они ће одржати тај скуп који су најавили и стататутарна комисија ће рећи да је све било у реду чак и да дођу чланови СНС да гласају уместо чланова ДС, а шта ће после бити то је ствар правне борбе пред судовима”, рекао је Пауновић истичући да "то није требало Демократској странци".

Како је навео, на сваком питању је та опструкција била видљивија, од покушаја обарања кворума на Главном одбору, а нашли су метод рада преко статутарне комисије која - не доноси правне него политичке одлуке.

"Буквално да ГО ДС изгласа да је земља округла, статутарна комисија би рекла да то није у складу са статутом и да је земља равна. Доносе одлуке само које њима одговарају... И то је та ситуација блокаде", објаснио је своје виђење.

Упитан да ли Вучић стоји иза тих покушаја, како тврди Зоран Лутовац, Пауновић је рекао да то не може да зна, али да се ово што се збива јесте делом у интересу власти.

Постоји делом и незадовољство неких у странци око одлуке о изласку на изборе, које је легитимно, рекао је.

"Али ако сте незадовољни онда то треба да мењате на легитиман начин или напустите странку, а ако се договорите да комисија дозволи да на ГО учествују личности који нису чланови ГО, онда не користите нелегитимне методе борбе", каже.

Пауновић је закључио и да је то погрешно са становиста онога што треба да буде Демократска странка.

Прочитајте ОВДЕ ко руши Зорана Лутовца са чела ДС.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА