Најновије

СПУЖ ПОД ОПСАДОМ! Војска и полиција патролира између Подгорице и Никшића! Народ испред суда чека владику Јоаникија (ВИДЕО)

Испред Основног суда у Никшићу почело је након девет часова окупљање грађана који су дошли да дају подршку епископу будимљанско-никшићком Јоаникију, коме је због литије која је одржана на дан Светог Василија Острошког у граду под Требјесом, одређено задржавање до 72 сата. 

Верници испред суда у Никшићу (Фото: Јутјуб)

Грађани су чули да би Јоаникије требало да се у 10 сати појави код судије за истрагу, али адвокати са тим нису упознати. 

Адвокат Сава Костић казао је да су добили позив да ће у 10 сати у тужилаштву бити испитана два сведока, као и да их нико није обавестио да ће Јоаникије нити неко од свештеника бити саслушан.

Поред Јоаникија се у притвору налазе и свештеници Слободан Јокић, Данило Зиројевић, Жељко Ројевић, Остоја Кнежевић, Мирко Вукотић, Василије Брборић, Драган Крушић и Никола Маројевић. 

Верници са иконама у рукама и упаљеним свећама изговарају молитве. Присутни су и острошки монаси који певају црквене песме, док их народ прати.

На излазу из Подгорице ка Никшићу примећен је велики број војних возила. На путу ка Никшићу полиција зауставља сва возила, легитимишу возаче који морају да дају изјаву зашто тачно иду у Никшић.

Грађани јављају и да је Спуж „под опсадом“.

Већ три дана у Никшићу, али и другим градовима, одржавају се протести у знак подршке епископу и свештеницима.

Прочитајте ОВДЕ како Милов син прети верницима.

Извор: Вијести/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА