Најновије

"СВИ СМО МИ ХРВАТИ УСТАШЕ" Ведрана Рудан погодила у центар

"Босанскохерцеговачки кардинал Винко Пуљић одржаће у сарајевској катедрали, како је сам рекао, "свету мису за невине жртве". Његове "невине жртве" су сви који су настрадали на Блајбургу. Има ли икога на овим просторима ко није чуо за "блајбуршке жртве"? Сви смо чули, знамо ко су.

Ведрана Рудан (Фото: Јутјуб)

Пише: Ведрана Рудан

Не, не и не! Не могу веровати. Читав свет дави корона, милиони људи остају без посла, на стотине хиљада несрећника умире, Хрватска је на рубу смрти, на јесен ће сигурно умрети у језивим мукама, а "ми", прецизније власт, још прецизније, премијер Пленковић, храбро ступа у мрачну, неславну, прљаву хрватску прошлост.

Па на седници Владе каже: "У средњој Европи крај рата донео је пораз фашизма, али није донио демократију. Таква судбина је снашла и Хрватску која је пола века била лишена слободе и демократије." А онда нам се указала, хвала Богу, ХДЗ и унела у Хрватску "слободу" и "демократију". Да није подло било би гадљиво.

Какву је "слободу" и "демократију" Хрватској подарила ХДЗ које је Пленковић портпарол у Хрватској, нека то неко Пленковићу каже, нема ни слободе ни демократије. Грађани су без посла, крова над главом, гладни и болесни. Државом "демократски" владају ХДЗ и Католичка црква.

Број богаташа је застрашујући. Један податак. Једанаест људи је у Хрватској "тешко" 100 милиона евра. Богатство су стекли крвавим, поштеним радом? У 2018. години само је 0,5% становништва спајало крај с крајем. "Тешко или врло тешко", према подацима из исте године, у Хрватској живи преко 2.000.000 становника. Држава годишње из прорачуна Католичкој цркви удели, податак из 2018., 21.198 милиона куна плус плате за вјероучитеље, плус, плус, плус…

Према ономе што и полу слепац у Хрватској види Црква нашу огромну лову немилице троши најжешће на кршење Божјих заповести. Не сагреши блудно! Не укради! Не лажи! Не…Кад стигне јесен, кад корона опет ојача, кад огроман број Загрепчана, нико о њима не говори и не пише, нико за њих мисе не држи, крене отплаћивати кредите које су дигли за обнову разваљених кровова, кућа и станова, кад незапослени престану да добијају помоћ од државе, избори ће бити иза нас, Пленковићева "демократска и слободна Хрватска" биће гори пакао него што је то данас.

У том контексту треба гледати дугогодишњу потребу ХДЗ-а да храбро и одлучно ступа у хрватску усташку прошлост. Сигурна сам да данас у Хрватској огроман број грађана не подржава усташију. Величање усташа, кукање над "невиним жртвама", све су то теме које Хрвати и Хрватице не могу појести. Блајбург им неће омогућити ни лечење, ни школовање деце, ни кров над главом, ни хлеб свакидашњи, ни "слободу" ни "демократију". Слављење усташлука, ове године у Сарајеву, зашто не у Загребу, је најчишћа манипулација. Сви смо ми Хрвати усташе, ајмо, прославимо то! Аустрија нас је од*ебала, БиХ може помоћи.

Страшно и срамотно, подло и прозирно. Ко ту кога ј*бе? Босанскохерцеговачки кардинал Винко Пуљић свој одвратни будући чин објашњава: "Католичка црква се никад није стављала на страну ни једне власти…" Пуљићу, сенилан ниси, како је могуће да си заборавио једну од Његових заповести: Не лажи! Католичка црква у Хрвата била је на страни нациста, на страни усташа. И ј*бало се и Цркви и Степинцу за још једну Његову заповест: Не убиј! Усташе су клале Јевреје, Роме, Србе, криво мислеће Хрватице и Хрвате, дечицу… Уз благослов Католичке цркве.

Што може нормалан грађанин или грађанка ове земље рећи кад чује вест да ће Пуљић у Сарајеву одржати "свету мису за невине жртве"? Што може нормалан грађанин или грађанка Хрватске рећи на оно што манипулатор Пленковић говори на седници Владе?

Може рећи само једно: "Срам вас било, лопови! Срам вас било, лажљивци!"

Кина ће на америчке санкције одговорити контрасанкцијама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rudan.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА