Најновије

ВУЧИЋ СЕ ОДРЕКАО КОСОВА?! "Мађари су највећа национална заједница у Србији"! Народ пита: А косовски Албанци, зар КиМ није Србија? (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да га не интересује да ли ће га неко критиковати или хвалити због добрих односа које Србија има са Мађарском, истакао да је његов посао да ради оно што је добро и у интересу грађана Србије.

Орбан и Вучић у Београду (Фото: Predsednik.rs)

"Ако хоћете климоглавце, који ће да служе интересима других, изаберите их за месец дана на изборима. Док сам председник, Србија ће бити поштована, и руководити се интересима грађана", рекао је Вучић.

"Хоћу да питам грађане Србије, јесмо ли ми добили нешто лоше од Мађарске или од Мађара који живе у Србији? Је л' знате неку земљу која је била гласнија да заштити Србе на Косову и у региону? Када је Мађарска била против нас у европским и светским форумима? Је л' знате неку земљу која је више улагала у Србију последњих година?", упитао је Вучић на заједничкој прес конференцији са мађарским премијером Виктором Орбаном, на питање шта од Мађарске можемо да очекујемо - подршку или ограничења, имајући у виду замерке које Брисел упућује Будимпешти.

Вучић је истакао да је научио да њему таква питања постављају у великим земљама, где мисле да имају право да нам читају лекције.

Он је поручио да су наши мађарски пријатељи урадили све најбоље према Србији и да он зато неће да се повинује неким анархо либералним круговима, већ се руководи интересима грађана и неће да говори против Мађарске.

Он је указао и да нема никога као што је Орбан ко је толико труда уложио да се исправе историјски односи Срба и Мађара, и зато имамо мир и најближе односе између наших народа.

Вучић је истакао и да у спорту такође навија за Мађарску, јер осећа ко су људи који помазу Србији.

Напомиње да је на недавној загребачкој конференцији Орбан био једини који је рекао три пута да је Србија потребнија ЕУ, него обрнуто, "слушали су га сви и Меркел и Макрон".

"Немојте да вам кажем за шта су нас нападали, ми смо у чуду гледали шта се дешава...", приметио је Вучић.

"Ако хоћете да бирате климоглавце, који неће служити Србији, већ неким страним службама, изаберите их за месец дана слободно", истиче Вучић и додаје: "Знам ја ко помаже, а ко одмаже, али нећу да кажем сада".

Подржавају нас и други, али ко ће то да казе на таквом скупу, примећује Вучић и подсећа да је и мађарски министар Петер Сијарто бранио Србију када су у питању права националних мањина.

"Мађари су највећа национална заједница у Србији. Он је рекао све најлепше, десет пута поновио", казао је Вучић.

"Ја треба да кажем нешто лоше...? Нећу, и шта ми ко може. Можете само да ме победите на изборима. Нађите ко ће да се додворава светским часописима", рекао је Вучић.

Он је додао да жели да се хвали најбрже растућим економијама, и ако то буде Мађарска честитаће каже Орбану.

Наше стопе раста су међу најбољима у Европи, и много тога не бисмо могли без оваквог суседа.

"Нагледао сам се свега по свету, знам ја и ко помаже и ко не помаже довољно. Са пријатељима из Мађарске увек од помоћи и искрени према Србији. Зато ћемо и ми увек показати фер однос", рекао је Вучић.

Каже да је срећан и што никада мање инцидената у Војводини није било.

Такође и да без мађарске подршке не би могли да научимо какао да дођемо до апарата за борбу против короне.

“Захвалан сам на свему, будућност српко-мађарских односа одлична, сарадња изванредна, економска такође, хвала на подршци на европском путу, очекујом још снашнију подршку”, закључио је Вучић.

Међутим, Вучићева изјава да су Мађари највећа национална мањина у Србији, а не Албанци изазвала је бес грађана на друштвеним мрежама.

Прочитајте ОВДЕ зашто Бошко Обрадовић не одустаје од штрајка.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА