Најновије

ХИТНО! Вучић наредио употребу Војске ради заштите безбедности грађана Шида од миграната!

Председник и врховни командант оружаних снага Александар Вучић наредио је хитну употребу Војске Србије ради заштите безбедности грађана Шида од миграната.

Најелитније јединице српске војске (Фото: Mod.gov.rs)

Припадници Војске Србије су стигли у Шид.

Вучић је наредио јутрос ангажовање војске, ради заштите безбедности и имовине локалног становништва од миграната.

Вучић je потврдио је да ће Војна полиција обезбеђивати три мигрантска пункта у Шиду - Адашевци, Принциповац и Шид станица, преузети потпуну контролу над ситуацијом и обезбедити сигурност и безбедност за све грађане, јер се, каже, осећају несигурно и да се они морају заштитити.

Вучић је истакао да је поступио у складу са проценама органа безбедности и у складу са захтевима и иницијативом наших грађана са територије општине Шид.

"Војна полиција која у ширем смислу спада у корпус специјалних јединица, заузеће сва три пунта, Адашевци, Принциповац, Шид, преузети потпуну контролу и обезбедити сигурност и безбедност грађана", рекао је Вучић.

Он је рекао да не може да каже да се дешава извршење неких најстрашнијих кривичних дела, али се догађају крађе, неовлашћени упади на поседе, па се људи осећају несигурно.

"Не можете мигрантима у потпуности да забраните кретање. А, у таквим условима, када немају новца, људи траже решење, па упадају по кућама, њивама, шталама... Морамо то да спречимо и да заштитимо људе", рекао је Вучић.

Он је додао да нема драме у Шиду, али да то није једноставно за људе који тамо живе, као што можда изгледа из "ширег контекста", те то неће бити тежак задатак за војну полицију.

Прочитајте ОВДЕ зашто Владимир Путин у октобру стиже у Србију.

Извор: Танјуг/РТС/TВ Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА