Најновије

НАПАДАЧИМА НА АДВОКАТА И СУДИЈУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Двојица хулигана делимично признала напад, остали негирају!

Двојица осумњичених делимично су на саслушању у Првом основном тужилаштву у Београду признала напад на адвоката Горана Петронијевића (60) и бившег судију Врховног касационог суда и председника Апелационог суда у Новом Саду Новицу Пековића (70), док су друга двојица у потпуности негирала.

Горан Петронијевић (Фото: Јутјуб)

Свој четворици је Први основни суд у Београду на предлог тужилаштва одредио притвор како не би утоцали на сведоке и оштећене, рекла је за Тањуг портпарол суда Бојана Станковић.

Осумњичени за напад су А.У (40), Ђ.Н. (41), М.Б. (53) и В.М. (40).

У саопштењу тужилаштва које је објављено на његовом сајту наводи се да двојица осумњичених признају само да је дошло до свађе и туче, али као разлог наводе да су их оштећени провоцирали. Негирају да су оштећене шутирали ногама и да су их ударали столицама.

Друга двојица у потпуности негирају радње извршења кривичних дела која се свима стављају на терет, наводећи да су били присутни у башти кафића заједно са осталом двојиицом, али да су пре самог догађаја отишли и да нису учествовали, наводи тужилаштво.

Осумњиченима се на терет ставља кривично дело насилничко понашање у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда у саизвршилаштву.

Како се ради о притворском предмету, тужиластво је најавило да ће у најкраћем року спровести остале доказне радње и то испитивање оштећених, испитивање сцедока, вештачење повреда.

Такође, предузеће и све остале радње које су неопходне ради утврђивања чињеничног стања и правне квалификације, а о чему ће јавност бити такође благовремено обавештена.

Напад на адвоката и судију се догодио нешто после поноћи у башти кафића у Његошевој улици у Беграду.

Они су након тога превезени у Ургентни центар где су им констатоване повреде.

Војна полиција стигла у Шид! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА