Најновије

КРИЗНИ ШТАБ ПОНОВО ИМА ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА! Жариште короне букти у Србији! Поново се отвара ковид болница! Заштитна опрема обавезна!

Због пораста броја нововоболелих у Врању поново је активирана ковид 2 болница, која је била затворена крајем априла. Примљена су од јуче 52 пацијента. Кризни штаб донео је одлуку да је на јавним местима обавезно ношење заштитне опреме.

Коронавирус (Фото: Pixabay)

Директорка Здравственог центра Љиљана Антић каже да су то већином контакти радника две приватне фирме.

Тежу клиничку слику има шест пацијената, који имају упалу плућа, а остали су са лакшом клиничком сликом или без симптома.

Повећан је и број тестираних, пре свега контаката радника два предузећа, за производњу намештаја и обуће.

Жарише је фабрика намештаја "Додић" која је привремено затворена, а тестирани су како запослени, тако и њихове породице и људи са којима су били у контакту. Заражени су у највећој мери асимптоматски болесници, без или са минималним тегобама.

Данас је заседао кризни штаб у Врању, који је донео одлуку да нико на јавним местима, у маркетима, кафићима не сме да се појави без заштитне маске и рукавица. Грађани су обавезни да држе и физичку дистанцу.

Инспекцијске службе су појачале рад и контролишу примену мера.

Уколико се жариште из Врања искључи из анализе, бројеви у Србији и даље показују континуиран тренд опадања испод 1 одсто заражених од укупно тестираних (0,97 одсто у протеклих 24 часа).

Србија тренутно тестира између два и 10 пута више по глави становника дневно у поређењу са регионом (преко 10 пута више од Албаније, четири пута од Хрватске и око два пута више од Словеније и Мађарске). Циљ је да се оваквим обухватом тестирања ухвате сва потенцијална локална жаришта и ставе под контролу без даљег ширења како би се Ковид

-19 вирус у потпуности искоренио на територији Републике Србије.

Према последњим информацијама, у Србији су у последња 24 сата од корона вируса преминуле још две особе, а новозаражених је чак 114.

Проценат заражених и даље је испод 2 одсто - 1,75 - али о представља значајан скок у односу на јучерашње резултате.

Сазнајте ОВДЕ шта нас чека на јесен!

Извор: Куру/Блиц

 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА